Top 3 van Hilma

Benieuwd welke 3 boeken Hilma in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag Lisa Maxwell - De laatste magiër

Lisa Maxwell – De laatste magiër
Boekerij 2018, 524 bladzijden, vertaald door Maren Mostert, 18+
In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet… Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Hier heb ik lang over nagedacht. Maar het is De laatste magier van Lisa Maxwell geworden, ook al weer zo’n dik boek. In dit boek moet worden gezocht naar Het Boek, dat de magie in het land weer terug kan brengen, magie die verboden is. Er wordt gewisseld tussen verschillende tijden en het las heerlijk weg. De personages kwamen goed over. Ook hier kon ik mij goed inleven. Deel 2 ga ik zeker nog lezen.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Nummer 2

boekomslag Sarah J. Maas - Kingdom of ash (Throne of glass 7)

Sarah J. Maas – Kingdom of ash (Throne of glass 7) 
Bloomsbury (GB) 2018, 984 bladzijden, 15+
Aelin Galathynius’s journey from slave to assassin to queen reaches its heart-rending finale as war erupts across her world . She has risked everything to save her people – but at a tremendous cost. Locked in an iron coffin by the Queen of the Fae, Aelin must draw upon her fiery will to endure the months of torture inflicted upon her. The knowledge that yielding to Maeve will doom those she loves keeps her from breaking, but her resolve is unravelling with each passing day. With Aelin imprisoned, Aedion and Lysandra are the last line of defence keeping Terrasen from utter destruction. But even the many allies they’ve gathered to battle Erawan’s hordes might not be enough to save the kingdom. Scattered throughout the continent and racing against time, Chaol, Manon, and Dorian must forge their own paths to meet their destinies. And across the sea Rowan hunts to find his captured wife and queen – before she is lost to him. Some bonds will deepen and others be severed forever, but as the threads of fate weave together at last, all must fight if they are to find salvation – and a better world.

Duizend pagina’s lang was ik in de ban van de strijd van Aelin. Dit boek volgt op mijn nummer 1 boek. Aelin heeft zichzelf opgeofferd om haar vrienden te redden en moet heel veel doorstaan, terwijl haar partner Rowan haar probeert te vinden. Ook de andere personages uit de eerdere boeken komen ook van alles tegen. Tien jaar lang heeft Sarah J. Maas aan deze serie gewerkt en het lezen van de lijvige boeken heeft geen seconde verveelt. Alles klopte, alles was ontzettend goed uitgewerkt en bedacht. De karakters spatten van de pagina’s af. Ook in dit laatste deel waren veel cliffhangers en onderwachte gebeurtenissen. Jammer dat de serie ten einde is, maar het einde was zeer bevredigend.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Nummer 1

Sarah J. Maas – Rijk van stormen (De glazen troon 5)
Boekerij 2018, 672 bladzijden, vertaald door Valérie Janssen & Anne-Marieke Buijs, 15+
In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…

De hele Glazen Troon serie vind ik geweldig, en met ieder boek van de serie werd/wordt die beter. In dit boek wordt ook weer verwezen en verder geborduurd op eerdere delen. Aelin, de hoofdpersoon, is ontzettend slim maar wordt ook voor verschrikkelijke keuzes gesteld. Ze moet haar koninkrijk redden van de duistere koning Erawan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De auteur schrijft ontzettend goed, het voelt net of je er bij bent en je gaat je helemaal inleven in de personages. Het eind, oh, het eind, is zo ontzettend spannend en een heel grote cliffhanger. 

Meer informatie over dit boek vind je hier.