Benieuwd welke 3 boeken Ingrid in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag Janneke Schotveld - De kikkerbilletjes van de koning

Janneke Schotveld – De kikkerbilletjes van de koning
Van Holkema & Warendorf 2018, 128 bladzijden, meerdere illustratoren, 8+
Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Op een dag verandert Feo’s leven compleet. Er is een revolutie in het land en Feo’s moeder wordt gevangengenomen door het Russische leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 2

boekomslag Annet Schaap - Lampje

Annet Schaap – Lampje
Querido 2017, 328 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 10+
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 1

boekomslag Arend van Dam - De reis van Syntax Bosselman

Arend van Dam – De reis van Syntax Bosselman
Van Holkema & Warendorf 2018, 304 bladzijden, illustraties van Alex de Wolf, 10+
Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

1 reactie

  1. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om nummer 1 en nummer 3 te lezen. Er is ook zoveel moois verschenen in 2018. Mijn top 3 is dan ook iets anders: nummer 3: Nevermoor, het wondergenootschap, nummer 2: Het meisje dat de maan dronk en nummer 1: Lampje.

Geef een antwoord