Top 3 van Katrien

Benieuwd welke 3 boeken Katrien in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

Martijn Niemeijer – Otis
Leopold 2017, 208 bladzijden, 15+
Otis. Zeventien. Vader onbekend, moeder knettergek, of in elk geval een egoïstisch kreng. Belangrijkste levensles: niets en niemand vertrouwen. Maar dan vindt Otis een klein meisje dat is achtergelaten door haar ouders. Wat moet hij doen? Wegkijken? Weglopen? Of doet Otis wat niemand ooit voor hem gedaan heeft: blijven?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 2

Rachael Romero – De poppenmaker van Krakau
Van Halewyck 2017, 336 bladzijden, illustraties van Tomislav Tomić, vertaald door Lies Lavrijsen & Tine Poesen, 15+
Karolina, een levende pop, belandt in het atelier van een poppenmaker, een man met een bijzondere gave en een tragisch verleden. De teruggetrokken poppenmaker kan eerst nauwelijks geloven dat hij een pop heeft die kan praten, maar al gauw raakt hij onder de indruk van Karolina’s lef en grootmoedigheid. Hij leeft helemaal op en sluit vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi’s Polen binnenvallen, komt er echter een einde aan hun prille geluk. Karolina en de poppenmaker beseffen dat hun vrienden niet meer veilig zijn in Krakau en besluiten hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 1

boekomslag Kieran Larwood - Podkin Eenoor (Podkin 1)

Kieran Larwood – Podkin Eenoor (Podkin Eenoor 1)
Gottmer 2017, 232 bladzijden, illustraties van David Wyatt, vertaald door Sofia Engelsman, 8+
Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is. Van jong tot oud kennen ze de verhalen over hun onverschrokken, slimme soortgenoot. Zijn status is legendarisch, mythisch haast. Maar zijn die verhalen niet een beetje overdreven? Het is midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek biedt hij aan het échte verhaal te vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin Eenoor – het dappere konijntje dat ondanks zijn jonge leeftijd hun allergrootste vijand wist te verslaan.

Hier vind je meer informatie over dit boek.