Benieuwd welke 3 boeken Luuk en Tienke in 2018 het leukst vonden om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag Li Lefébure - Een vreemde aap

Li Lefébure – Een vreemde aap 
Clavis 
2018, 80 bladzijden, illustraties van Jenny Bakker, 8+
Diep in het oerwoud van Tanzania staan chimpansees David Grijsbaard en Goliath opeens oog in oog met een vreemde aap. In hun bos leven bavianen, franjeapen en andere chimpanseegroepen – maar ze hebben nog nooit zo’n vreemde aap gezien, met alleen maar haren boven op hun hoofd. Goliath is huiverig voor de aap, die hen voortdurend volgt en bespioneert. David daarentegen is nieuwsgierig. Wie is deze vreemde aap?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 2

boekomslag Paul van Loon - Griezelwielen (Dolfje Weerwolfje 18)

Paul van Loon – Griezelwielen (Dolfje Weerwolfje 18)
Leopold 2017, 166 bladzijden, illustraties van Hugo van Look, 6+
Geesten, geraamten en donkere schaduwen… Wat doen zij in het Weerwolvenbos? Dolfje Weerwolfje kan zijn ogen niet geloven. Het lijkt wel een Griezelnacht! En wie is Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en zijn knallende zweep? Hij jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven! Zijn Dolfje en zijn weerwolfvrienden nog wel veilig? En waar komt die jongen in die rolstoel vandaan?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 1

Roald Dahl – Sjakie en de chocoladefabriek 
De Fontein 
1968, 176 bladzijden, illustraties van Quentin Blake, vertaald door Harriët Freezer, 10+
Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste, meest verbazingwekkende chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende-caramels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren, zoals voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegezogen.

Hier vind je meer informatie over dit boek.