Benieuwd welke 3 boeken ik in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag Cas Lester - Spreek je chocola?

Cas Lester – Spreek je chocola? 
Gottmer 2018, 256 bladzijden, vertaald door Sofia Engelsman, 10+
De 12-jarige Jaz is niet op haar mondje gevallen. Maar al doet ze zich stoer voor, ze baalt er behoorlijk van dat haar beste vriendin wordt ingepikt door het populairste meisje van de klas. Dan komt er een nieuw meisje op school, Nadima, die met haar familie uit Syrië is gevlucht. Dat Nadima en Jaz elkaars taal iet spreken, maakt Jaz niets uit – met een reep chocola weet ze het ijs te breken. Het is het begin van een bijzondere vriendschap, vol emoticons, zoetigheden, cultuurverschillen en vooral veel lol.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Ik vond dit een lief verhaal over twee meisjes die vriendschap sluiten ondanks dat ze elkaars taal niet spreken en elkaar dus niet kunnen verstaan.

Nummer 2

boekomslag Neil Gaiman - The sleeper and the spindle

Neil Gaiman – The sleeper and the spindle 
Bloomsbury (GB) 2013, 66 bladzijden, illustraties van Chris Riddell, 15+
On the eve of her wedding, a young queen sets out to rescue a princess from an enchantment. She casts aside her fine wedding clothes, takes her chain mail and her sword and follows her brave dwarf retainers into the tunnels under the mountain towards the sleeping kingdom. This queen will decide her own future – and the princess who needs rescuing is not quite what she seems.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Ik vond dit een heel verrassende versie van het sprookje over Doornroosje.

Nummer 1

boekomslag Jason Reynolds - 67 seconden

Jason Reynolds – 67 seconden 
Blossom Books 2018, 304 bladzijden, vertaald door Maria Postema, 15+
67 seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen. Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen. Het is een fascinerend verhaal over een jongen die wraak wil nemen op de moordenaar van zijn broer.