Donateursavond Donner met Lévi Weemoedt

Op 22 november was er een donateursavond bij boekhandel Donner. Een aantal jaren geleden gingen de Selexyz-boekwinkels failliet en toen is Donner door een aantal personeelsleden gekocht. Ze zochten toen ook donateurs om deze overname te kunnen betalen. Als tegenprestatie is er een paar keer per jaar een donateursavond waarbij één of meerdere schrijvers worden uitgenodigd en er lekkere wijn en hapjes zijn. Op deze avond was de dichter Lévi Weemoedt aanwezig. Hij las voor uit de dichtbundel Pessimisme kun je leren waarvoor Özkan Akyol gedichten heeft geselecteerd.

Ik vind het heel bijzonder, en een beetje eng, om met een glas rode wijn door de boekwinkel te lopen. Hieronder zie je mij op de jeugdboekenafdeling.

Lévi Weemoedt las uit zijn eigen werk voor. Ondanks dat de gedichtjes wat treurig zijn werd er veel gelachen deze avond.

Na afloop was er gelegenheid om je boek door Lévi Weemoedt te laten signeren. Ik bleek heel strategisch te staan, naast de signeertafel, en was daardoor een van de eersten die een gesigneerde dichtbundel had.

Natuurlijk ging ik niet zonder boeken weer naar huis. Hieronder zie je de drie boeken die ik heb gekocht en twee scheurkalenders. Het was weer een leuke avond met heerlijke wijn.

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt.