boekomslag Jo Nesbø - Kan Dr. Proktor de wereld redden?

De verschrikkelijke zakenman Thrane heeft de rechten van Kerstmis gekocht. Niemand mag het feest meer vieren zonder eerst voor meer dan tienduizend kronen cadeautjes in een van zijn warenhuizen te hebben gekocht – miljoenen kinderen over de hele wereld lopen het risico nooit meer kerstcadeautjes te krijgen. Dat klinkt als een taak voor Doktor Proktor. Samen met Bulle en Lise gaat hij de strijd aan met deze nieuwe kerstman, die niet de gezellige, lieve man is die hij zou moeten zijn…

Boekinformatie
Schrijver: Jo Nesbø
Titel: Kan Dr. Proktor kerstmis redden?
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2018
Bladzijden: 338
Illustrator: Georgien Overwater
Vertaler: Femke Blekkingh-Muller
Genre: avonturenverhaal, Kerst
Leeftijd: 8+

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, leuk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja kleuren illustraties van Georgien Overwater. Deze kleurenillustraties maken het boek extra aantrekkelijk.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Vervelende zakenman Thrane heeft alle rechten met betrekking tot Kerstmis opgekocht. Dat betekent dat mensen alleen nog maar Kerst mogen vieren wanneer ze voor een heel hoog bedrag Kerstcadeautjes hebben gekocht in het warenhuis van Thrane en dat is maar voor weinig mensen weggelegd. Samen met Dr. Proktor gaan Bulle en Lise proberen het Kerstsfeest te redden en beleven dan weer allerlei hilarische en bizarre avonturen.
Omdat dit boek over Kerstmis gaat, is dit boek het leukste om (voor) te lezen in de periode naar Kerst of in de Kerstvakantie. Mijn zoon en ik lazen het vlak na Kerst. Dan blijft het leuk, maar het was nog leuker geweest wanneer we het rond Kerst uit hadden gehad.
Wie is de hoofdpersoon?
Dr. Proktor, Bulle en Lise
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
In Noorwegen (maar Finland komt er ook in voor).
Wat vind je leuk aan dit boek?
alles
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Wat een ontzettend leuk boek is dit weer. Ja, ook voor volwassenen. Jo Nesbø laat de kinderen in de meest onoplosbare situaties verzeilen maar verzint ook altijd weer een uitweg voor ze. Zijn kinderboeken maken me echt nieuwsgierig naar de boeken die hij voor volwassenen schrijft.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Iedereen vanaf een jaar of 9
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen