Neal Shusterman & Eric Elfman – De geheimzinnige gang

Controle over alle energie van de wereld: dat is wat Edison, de leider van het Accelerati-genootschap wil. Om dat te bereiken heeft hij nog drie ontbrekende voorwerpen nodig. Nick kan niet anders dan Edison helpen bij zijn zoektocht naar deze laatste onderdelen van Tesla's ultieme mega-uitvinding. Alleen zo kan hij zijn vader en broertje beschermen. Hulp van zijn vrienden hoeft hij niet te verwachten. Verspreid over de wereld worstelen zij met hun eigen mysteries: Vince zit in Schotland, Caitlin en Mitch zijn voortdurend onderweg en waar hangt Petula eigenlijk uit? Nick beseft dat dit zijn gevaarlijkste opdracht ooit wordt: het gaat om Tesla's krachtigste uitvindingen aller tijden, die samen in staat zijn om de tijd te verpletteren en de ruimte te doen instorten... Lukt het hem om de wereld, en daarmee zichzelf en zijn vrienden, te redden van de ondergang?

Boekinformatie
Schrijver: Eric Elfman, Neal Shusterman
Titel: De geheimzinnige gang
Serie: Accelerati #3
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2016
Bladzijden: 446
Illustrator: Wouter Tulp
Vertaler: Wiebe Buddingh'
Genre: avonturenverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, fascinerend, geheimzinnig, grappig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja, illustraties van Wouter Tulp. Het zijn kleine potloodtekeningetjes en die zien er leuk uit.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Dit is misschien wel het beste kinderboek dat ik ooit gelezen heb. Een lekkere dikke pil van 445 pagina’s die geen seconde verveelt. Als ik 6 sterren zou kunnen geven zou ik het doen. Of in termen van cijfers: dit boek verdient geen 10 maar een 11. Het betreft het derde deel van de Accelerati Trilogie en voordat je het gaat lezen, moet je zeker deel 1 en 2 eerst lezen. In dit boek komt alles samen. Het zit weer zo goed in elkaar. Het vervlecht werkelijkheid met fantasie met ook figuren uit de geschiedenis (Tesla en Edison). Veel elektriciteit, vernuftige apparaten en spanning in dit boek. Maar het is ook doorspekt met humor. Mijn zoon (11) en ik moesten regelmatig hardop lachen om de spitsvondigheden en grappen. De vertaler heeft heel goed werk verricht. De minpuntjes van het boek zijn de kaft en de titel. In het Engels heet dit boek “Hawking’s Hallway” en dat wekt een suggestie die recht doet aan het boek. Het centrale thema van dit boek is het ruimte tijd continuum waar Stephen Hawking zich mee bezig hield. Helaas geldt dat niet voor de Nederlandstalige titel. Die doet toch meer denken aan een nieuw avontuur van Suske en Wiske en dat is jammer. Het boek heeft een harde kaft en daar ben ik groot fan van, maar de afbeelding had nog wel wat aantrekkelijker gekund. De gekozen afbeelding doet toch een beetje teveel “Fantasy” en kinderachtig aan naar mijn gevoel. Kortom, ik denk dat de uitgever nog wel iets meer had kunnen doen om dit boek (deze serie) het publiek te geven dat het verdient.
Wie is de hoofdpersoon?
Nick Slate en zijn vrienden
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
Waar speelt het verhaal zich af?
Alles
Wat vind je leuk aan dit boek?
Voornamelijk in de Verenigde Staten maar door ruimte-tijd reizen ook in bijvoorbeeld Schotland
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Alles!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Lees deze serie!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
(Slimme) kinderen vanaf een jaar of 10. Maar dit is niet alleen een boek voor de jeugd. Ook volwassenen kunnen genieten van dit boek.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie