Kevin Brooks – iBoy (2e recensie)

Een iPhone wordt van een flat gegooid en boort zich in het hoofd van de 16-jarige Tom. Hij overleeft het ongeluk, maar een aantal achtergebleven stukjes in zijn hoofd zorgen voor een buitengewoon effect. Hij weet en ziet meer dan hij zich ooit voor kon stellen. Tom heeft ineens superkrachten. En met deze ongelooflijke kracht komt de keuze: wraak nemen op een gewelddadige straatbende die zijn vriendin Lucy terroriseert of zich gedeisd houden?

Boekinformatie
Schrijver: Kevin Brooks
Titel: iBoy
Uitgeverij: De Harmonie
Jaartal: 2012
Bladzijden: 274
Vertaler: Jenny de Jonge
Genre: science fiction & fantasy, sociaal/politiek verhaal
Leeftijd: 15+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik moest een boekpresentatie maken en heb dit boek gekozen door de achterkant.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
lang, saai, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
neen, geen illustraties aanwezig in het boek.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
iBoy’ is het verhaal van de zestienjarige Tom Harvey. Op zijn terugweg van school, net op het moment dat hij onder zijn eigen flat staat, wordt een iPhone van de dertigste verdieping naar beneden gegooid die hem recht op zijn hoofd raakt. Tom raakt ernstig gewond, maar overleeft het ongeluk. Hij wordt geopereerd, maar de brokstukken van de iPhone kunnen slechts gedeeltelijk verwijderd worden. En die achtergebleven deeltjes zorgen bij Tom voor een buitengewoon effect. Met zijn hoofd kan hij alles doen wat de iPhone kon, en meer. Van telefoongesprekken afluisteren en het internet afschuimen tot bankrekeningen kraken. Het is een makkie geworden voor Tom. Nee, voor iBoy. En nu hij als het ware een soort nieuwe superheld is, komt hij voor een keuze te staan: moet hij wraak nemen op de verkrachters van zijn vriendin Lucy (die tevens ook de iPhone naar zijn hoofd gesmeten hebben), of moet hij zich gedeisd houden?
Wie is de hoofdpersoon?
Tom Harvey
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Neen, de personages lijken heel saai.
Waar speelt het verhaal zich af?
achterstandswijk van Londen
Wat vind je leuk aan dit boek?
euhm moeilijk te zeggen, ben er nogal negatief over.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De manier dat alles heel langdradig is uitgelegd . Het word op een gegeven moment irritant om te lezen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
neen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor zeer leerrijke mensen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie