Norm Harper – Haphaven (1e recensie)

Ever-superstitious Alex Mills will do anything to avoid a jinx. Picking up pennies, knocking on wood, collecting rabbit's feet . . . you name it. That is until she steps on a crack and it actually does break her mother's back. To save her mom, Alex must follow Hubbub Caskside, a trusty leprechaun, on a journey through the end of a rainbow to Haphaven, the world where all of Earth's superstitions draw their power. All she needs is a rabbit's foot to save her mom, but she soon discovers the lucky article won't be so easy to retrieve. Not only is the rabbit's foot guarded by Haphaven's most formidable creature, the Jinx, there's also a forest full of trees that knock back if you don't knock on wood, people named Penny who do not like to be picked up, and a particularly vindictive black cat who will not be crossed. As Alex finds herself desperately searching for a way to save her mom, she learns of a mysterious connection between her family's fate and the rulers of Haphaven. With her mother's life on the line and her own fate at stake, Alex must find the strength within herself to unlock the mystery and take back control of the superstitions that have controlled her life, even if it means crossing the Black Cat once and for all.

Boekinformatie
Schrijver: Norm Harper
Titel: Haphaven
Uitgeverij: The Lion Forge (VS)
Jaartal: 2019
Bladzijden: 144
Illustrator: Louie Joyce
ISBN: 9781549304118
Genre: zonder genre
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Het verhaal in het kort

De vader van Alex Mills overlijdt als Alex 9 jaar is. Hij heeft haar geleerd hoe ze om moet gaan met de wereld om zich heen. Dat ze moet opletten en het gevaar niet moet opzoeken. Na zijn overlijden is Alex erg bijgelovig geworden. Zo erg zelfs dat het haar hele leven beheerst. Op een dag raakt ze op het voetpad de lijn tussen twee tegels. Niet veel later breekt haar moeder haar rug. Alex weet zeker dat dit haar schuld is.

Alex krijgt bezoek van een leprechaun (een dwergachtig figuur). Hij vertelt haar dat hij haar kan helpen. Ze moet via de regenboog naar het land Haphaven en daar op zoek naar een magisch konijnenpootje. Dan zal haar moeder weer genezen. Gaat Alex mee met deze leprechaun? Hoe ziet het land Haphaven er uit? Vindt ze een magisch konijnenpootje? Wordt haar moeder weer beter?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen via de website Netgalley in ruil voor een recensie
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Dit is een graphic novel, dus de illustraties vertellen samen met de tekst het verhaal. De illustraties zijn van Louie Joyce
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Alex is 8 jaar als haar vader overlijdt. Sinds die tijd is ze ontzettend bijgelovig. Dan wordt haar moeder plotseling ziek en de enige manier om haar moeder te helpen is om naar de magische wereld Haphaven te gaan om een speciaal konijnenpootje te halen.
Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon is Alex
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik wil de Jinx wel ontmoeten
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de magische wereld van Haphaven
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is een leuk verhaal over een magische wereld en bijgeloof
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De tekenstijl vind ik soms niet zo mooi. Zo ziet Alex er eigenlijk uit als een jongen terwijl ze dat niet is. Haar gezicht is niet mooi getekend.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Deze graphic novel komt in maart 2019 uit
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Dit is een leuk boek voor iedereen vanaf 14 jaar die houdt van fantasievolle en graphic novels
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

.

Geef een antwoord