De hele maand maart is het in België Jeugdboekenmaand. Het thema van dit jaar is ‘vriendschap’ en op de website van de Jeugdboekenmaand staat hierover het volgende:

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

De organisatie heeft leestips voor alle leeftijden gemaakt en je vindt de boeken hieronder. Meer informatie over de Jeugdboekenmaand, over dit jaar en vorige jaren, vind je hier. De leestips voor 12+ vind je op mijn andere website IkvindlezenNIETleuk.

Boeken voor 3-6 jaar

Boeken voor 6-9 jaar

Boeken voor 9-12 jaar