boekomslag Kelly Barnhill - Het meisje dat de maan dronk

Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Als ze niet elk jaar een baby offeren, zal de heks onheil over hen brengen. Maar elk jaar opnieuw verbaast Xan, de heks uit het woud, zich over weer een nieuwe baby. Ze brengt de achtergelaten kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te gaan maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, mooi, ontroerend, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Moderne Sprookjes bestaan. Dat bewijst dit boek. Prachtig sprookjesachtig verhaal waarin zowel goede als slechte heksen voorkomen. Eén van de slechte heksen is een “verdrieteter” en dergelijke mensen bestaan helaas ook werkelijk. Het sprookje laat zich dus makkelijk vertalen naar de werkelijkheid. In die zin gaat het boek over goed en kwaad en machtsmisbruik. Van tevoren vroeg ik me wel af of ik en mijn zoon (11 jaar) dit wel een leuk boek zouden vinden maar we hadden het gekregen voor zijn verjaardag en er werd gezegd dat het een heel mooi en goed boek was. Dat bleek te kloppen! We waren van begin tot eind zeer geboeid. Zeker een aanrader voor zowel kinderen vanaf een jaar of 10 en volwassenen.
Wie is de hoofdpersoon?
Luna
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
In een fantasieland waarin een woud is en ook verschillende stadjes waarvan één het Protectoraat heet.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Dat het boek niet somber eindigt.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?

Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Zeker een aanrader voor zowel kinderen vanaf een jaar of 10 en volwassenen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen