De Grote Vriendelijke Podcast, een podcast over jeugdliteratuur, wordt gemaakt door Jaap Friso (Jaap schrijft recensies op Jaapleest.nl) en Bas Maliepaard (Bas schrijft recensies voor Trouw, ook te vinden op zijn website). Ik mag de podcast ook delen op Ikvindlezenleuk, met de leestips uit deze aflevering. Bedankt Jaap en Bas voor het maken van deze podcast. Hier vind je alle GVP-leestips.

Leestips uit deze aflevering

Klik op een boekomslag voor meer informatie en recensies.

boekomslag Annet Schaap - De boom met het oor
Annet Schaap – De boom met het oor
boekomslag Angie Thomas - Niet te stoppen
Angie Thomas – Niet te stoppen
boekomslag Atak - De omgekeerde wereld
Atak – De omgekeerde wereld
boekomslag Sarah Devos - Leve de kroon!
Sarah Devos – Leve de kroon!

Annet Schaap – De boom met het oor
Querido 2019, 56 bladzijden, illustraties van Philip Hopman, 8+
Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…

Angie Thomas – Niet te stoppen
Moon 2019, 384 bladzijden, vertaald door Aimée Warmerdam, 15+
Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri’s moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

Atak – De omgekeerde wereld
Boycott 2019, 34 bladzijden, illustraties van Atak, vertaald door Ard Posthuma, 6-
Welkom in een bizarre wereld waar alles op z’n kop staat! Waar treinen door de lucht zoeven en baby’s hun moeders voeden. Ontdek wat er op iedere pagina verkeerd is in dit hilarische prentenboek.

Sarah Devos – Leve de kroon!
Lannoo 2019, 106 bladzijden, illustraties van Wendy Panders, 8+
Wil je weten…of je koning Willem-Alexander kunt tegenkomen in pilotenuniform? wat een Norlander is? wat farao Toetanchamon allemaal meekreeg in zijn graf? wie de kortste tijd doorbracht op de troon en maar 20 minuten koning was? hoe Bloody Mary aan haar naam kwam? Je leest het allemaal in dit boek?


Geef een reactie