Leestips van De Grote Vriendelijke Podcast – 7

geplaatst in: leestip, nieuws | 0

De Grote Vriendelijke Podcast, een podcast over jeugdliteratuur, wordt gemaakt door Jaap Friso (Jaap schrijft recensies op Jaapleest.nl) en Bas Maliepaard (Bas schrijft recensies voor Trouw, ook te vinden op zijn website). Ik mag de podcast ook delen op Ikvindlezenleuk, met de leestips uit deze aflevering. Bedankt Jaap en Bas voor het maken van deze podcast. Hier vind je alle GVP-leestips.

Leestips uit deze aflevering

boekomslag Annet Schaap - Lampie and the children of the sea

Annet Schaap – Lampie and the children of the sea
Pushkin Press 2019, 336 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, vertaald door Laura Watkinson, 10+
Every evening Lampie the lighthouse keeper’s daughter must light a lantern to warn ships away from the rocks. But one stormy night disaster strikes. The lantern goes out, a ship is wrecked and an adventure begins. In disgrace, Lampie is sent to work as a maid at the Admiral’s Black House, where rumour has it that a monster lurks in the tower. But what she finds there is stranger and more beautiful than any monster. Soon Lampie is drawn into a fairytale adventure in a world of mermaids and pirates, where she must fight with all her might for friendship, freedom and the right to be different.

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

boekomslag Jennifer Adams - Alice in wonderland

Jennifer Adams – Alice in wonderland
Karmijn 2018, 20 bladzijden, illustraties van Alison Oliver, onbekende vertaler, 6-
Een vrolijk kartonboekje voor hele jonge kinderen, naar het beroemde boek van Lewis Carroll.

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

boekomslag Jennifer Adams - Trots & vooroordeel

Jennifer Adams – Trots & vooroordeel
Karmijn 2018, 20 bladzijden, illustraties van Alison Oliver, onbekende vertaler, 6-
Een vrolijk kartonboekje voor hele jonge kinderen, naar het beroemde boek van Jane Austen, Pride and Prejudice.

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

boekomslag Kimberley Brubaker Bradley - De oorlog die mijn leven redde

Kimberly Brubaker Bradley – De oorlog die mijn leven redde
Callenbach 2017, 288 bladzijden, vertaald door Ernst Bergboer, 10+
De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada’s klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven?

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

boekomslag Kimberly Brubaker Bradley - De oorlog die ik eindelijk won

Kimberly Brubaker Bradley – De oorlog die ik eindelijk won
KokBoekencentrum 2019, 296 bladzijden, vertaald door Ernst Bergboer, 10+
De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Ada en haar broertje Jamie zijn vanuit Londen geëvacueerd naar het landgoed van Lady Thornton. Daar bereikt hun het bericht dat hun moeder is omgekomen bij een bombardement van de munitiefabriek waar ze werkte. Ada zelf moet geopereerd worden aan haar klompvoet. Gelukkig heeft ze Butter nog, de pony waar ze met veel plezier op rijdt. Een ontroerend oorlogsverhaal over hoop en strijd.

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie