icoontje voor zomerlezen

Nog een maand en dan begint de zomer, en is het bijna tijd voor de zomervakantie. Heerlijk om dan ‘s ochtends niet meer vroeg op te staan, omdat je op tijd op school moet zijn. Je hebt de hele dag om lekker buiten te spelen en andere leuke dingen te doen. Je gaat misschien op vakantie of je gaat andere leuke dingen doen. Vergeet je ook niet af en toe een boek te lezen? Ikvindlezenleuk wil jou hierbij helpen.

Doe mee met zomerlezen! Lees in juli & augustus drie boeken (meer mag natuurlijk altijd) en schrijf daarover recensies. In september krijg je een overzicht met de boeken die je hebt gelezen, zodat je aan iedereen kunt laten zien dat je mee hebt gedaan met zomerlezen. En… als je 3 recensies hebt geschreven maak je kans op een leuk boekenpakket.

Je mag allerlei boeken lezen als het maar voor kinderen en/of jongeren is. Het kan een prentenboek zijn, een leesboek, een informatief boek of een stripboek. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie voor leuke boeken gaan lezen. Meer informatie over de vorige edities van zomerlezen vind je hier

Meedoen?

  • Meld je aan via dit aanmeldformulier
  • Lees in juli & augustus minimaal 3 boeken
  • Schrijf voor 1 september recensies over deze boeken via het speciale recensieformulier voor zomerlezen
  • Maak kans op een leuke boekenprijs. Je ontvangt in ieder geval een certificaat met daarop de boeken die je hebt gelezen

En vraag of je vrienden, klasgenoten en familieleden ook meedoen. Hoe meer lezers, hoe leuker ????

Leestips

E-boeken

Ken je de Vakantiebieb van de bibliotheek al? Dit is een app voor op je telefoon of tablet waarmee je e-boeken kunt lezen. Het is gratis, dus je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De Vakantiebieb is open van 1 juni voor jeugdboeken (1 juli voor boeken voor 18+) t/m 31 augustus. Bekijk hier welke boeken je dit jaar kunt lezen.

Als je lid bent van de bibliotheek kun je altijd via de website van de bibliotheek e-boeken lenen. Net als bij een gewoon biebboek heb je dan 3 weken de tijd om het boek te lezen. Een bibliotheekabonnement is bijna overal voor iedereen onder de 18 jaar gratis! Dus ga snel naar de bibliotheek bij jou in de buurt om lid te worden.

Boeken (gewone en eboeken) kun je bijvoorbeeld kopen via de websites van bol.com of bruna.nl. Als je via een van deze linkjes een boek koopt steun je de website van Ikvindlezenleuk (en de prijs blijft voor jou hetzelfde).

Luisterboeken

De bibliotheek heeft ook een app met luisterboeken, Luisterbieb. Hier kun je luisterboeken downloaden. Handig voor in de auto als je op vakantie gaat. Voor de meeste luisterboeken hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn.

Luisterboeken kopen kan via storytel (abonnement) of luisterboeken.nl.Als je via een van deze linkjes een boek koopt steun je de website van Ikvindlezen (en de prijs blijft voor jou hetzelfde).

Of…

Je kunt natuurlijk ook boeken uit je eigen boekenkast lezen of boeken ruilen met je vrienden.

Ik wens je heel veel leesplezier!

Onderwerpen