boekomslag Job, Joris & Marieke - De happy camper. Manfreds kampeer- & survivalgids

De happy camper is hét boek voor iedereen die gaat kamperen. Manfred de yeti neemt zijn lezers mee op zijn kampeeravonturen en vertelt alles wat hij inmiddels weet over inpakken, de tent opzetten, koken, spelen en slapen op de camping, de grootste campingongemakken, “wild life” en nog veel meer. In het boek staan verder handige tips, leuke weetjes en hilarische interviews. Manfred is zelf gelukkig altijd vrolijk en optimistisch, ook als alles tegenzit. En zeg nou zelf: dat gebeurt weleens als je gaat kamperen…

Boekinformatie
Schrijver: Job Joris & Marieke
Titel: De happy camper. Manfreds kampeer- & survivalgids
Uitgeverij: Kluitman
Jaartal: 2018
Bladzijden: 128
Genre: non-fictie (informatief)
Leeftijd: 8+

kno meer info over boek

Over het verhaal

Beste kampeerliefhebber!
Mijn naam is Manfred. Ik ben een yeti en ik houd ongelofelijk veel van kamperen. Weet je hoe sommige mensen mij noemen? ‘De Happy Camper’, dat betekent ‘De vrolijke kampeerder’. En daar hebben ze gelijk in! Want kamperen vind ik het allerleukste wat er is. Het liefst ben ik altijd aan het kamperen. Thuis is waar mijn tent is.

Ben jij ook een kampeerliefhebber? Vast wel! Anders was je dit boek niet aan het lezen. En zeg nou zelf? Wie houdt er nou niet van kamperen? Er is niets fijner dan ‘s ochtends vroeg bij het huilen van de eerste baby op te staan, de natte tent open te gooien en met je blote voeten in een naaktslak te stappen. Toch? Hoera voor het campingleven!
Ik kwam op het idee om deze gids te schrijven toen ik een keer mijn tent aan het opzetten was. Er stond een jongetje toe te kijken. Hij keek alsof hij nog nooit een yeti had gezien. Maar wat bleek, hij had nog nooit een tent gezien. Hij sliep op vakantie altijd in een hotel. Wat zielig!

Manfred is een yeti en is dol op kamperen. Hij heeft dit boek geschreven om iedereen te laten zien hoe leuk kamperen is. Zijn boek staat vol met handige tips.

Elke kampeervakantie begint met hetzelfde: inpakken! Inpakken is fantastisch. Ik ben er alleen niet heel goed in. Ik raak altijd door het dolle heen als ik ga kamperen en dan gooi ik zonder na te denken alles in een tas. Dan zit de hagelslag in mijn toilettas en mijn vachtborstel bij de haringen. Maar door de jaren heen heb ik heel veel goede inpaktips gekregen. Die zal ik nu jullie delen.
Inpakken voor een kampeervakantie is heel belangrijk. Ik heb weleens iemand gesproken die op vakantie ging in een hotel. Dat was overigens een heel raar iemand. Maar dat is ook wel logisch, want wie gaat er nou voor zijn lol in een hotel slapen? Maar goed. Die persoon gooide dus wat kleren in een tas. Hij deed een tandenborstel erbij en klaar was Kees! Hij heette trouwens helemaal geen Kees. Hij heette Herman (Ik zei toch al dat hij raar was.)

Met deze tips van Manfred wordt jouw kampeervakantie een groot succes. Heb jij wel eens gekampeerd?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
De gekleurde illustraties zijn van Job, Joris & Marieke en ze laten zien wat Manfred meeneemt als hij gaat kamperen en hoe hij gaat kamperen.

illustratie uit Job, Joris & Marieke - De happy camper. Manfreds kampeer- & survivalgids

Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
Manfred
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, ik wil Manfred ontmoeten. Lijkt me leuk om samen te gaan kamperen
Waar speelt het verhaal zich af?
Dat is niet duidelijk
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk dat het boek gaat over kamperen. Ik vind kamperen geweldig en zo te lezen vind Manfred dat ook. Manfred vertelt op een grappige manier over zijn kampeerervaringen en je ziet dat er ook wel eens wat misgaat. Ik kreeg spontaan zin om weer te gaan kamperen…
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
weet ik niet
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is een handig boek voor iedereen die nog nooit heeft gekampeerd, want Manfred geeft handige tips
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 6 jaar die kamperen met hun ouders of dat gaan doen. Het is ook een leuk boek voor volwassenen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen