Lisa Thompson – De goudvisjongen (5e recensie)

De 12-jarige Matthew lijdt aan OCD. Hij schrobt zijn handen keer op keer op keer, is doodsbang voor bacteriën en is al weken niet naar school geweest. Zijn eigen kamer durft hij nauwelijks uit. Om de tijd te doden kijkt hij uit zijn slaapkamerraam en maakt hij aantekeningen over de dagelijkse beslommeringen van zijn buren. Niet veel bijzonders. Tot op een dag een peuter, Teddy, vermist wordt en Matthew de laatste blijkt te zijn die hem heeft gezien. Het is aan Matthew om op onderzoek uit te gaan. Al snel staat hij in het middelpunt van het onderzoek en zijn al zijn buren verdacht. Lukt het Matthew om het mysterie op te lossen? Ook als dit betekent dat hij zijn eigen angsten onder ogen moet komen en hij de veiligheid van zijn huis moet verlaten?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, spannend, mysterieus
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja, ze zijn gemaakt door L. Thompson
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Matthew heeft een obsessieve-compulsieve stoornis (OCD) ontwikkeld. Door de twee kinderen die bij een buurman logeren wordt hij ‘de goudvisjongen’ genoemd omdat hij altijd vanachter zijn raam naar de straat staat te kijken. Zijn smetvrees is van de zwaarste categorie. Hij wast zijn handen tot bloedens toe, wel 36 keer achter elkaar, en komt zijn slaapkamer nauwelijks uit omdat hij doodsbang is voor ziekteverwekkende bacteriën. Daarnaast heeft hij een enorme dwang om alles rond het getal dertien te mijden.
Wie is de hoofdpersoon?
Matthew
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ja duhh
Waar speelt het verhaal zich af?
straat
Wat vind je leuk aan dit boek?
x
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
sukkels
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen