Simone van der Vlugt – Vlinders (1e recensie)

Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld. Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen. Normaal gesproken kan Zoë met dit soort dingen bij haar moeder terecht. Maar haar vader en zijn nieuwe vriendin hebben net een baby gekregen en haar moeder heeft het daar moeilijk mee. Zal ze haar nieuwe vrienden in vertrouwen nemen?

Boekinformatie
Schrijver: Simone van der Vlugt
Titel: Vlinders
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2008
Bladzijden: 176
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Esmée
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, interessant, realistisch, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Zoë, een jong meisje met een paranormale gave, gaat naar een nieuwe school. Ze ziet ineens een jongen staan, die later al dood blijkt te zijn. Sterker nog, hij is vermoord op het schoolplein. Een vriend van de broer van Zoë heeft er iets mee te maken. Maar wat? Zoë gaat proberen om met de geest van de dode jongen naar bewijzen te zoeken zodat ze de moord op kan lossen.
Wie is de hoofdpersoon?
Zoë
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Zoë wel willen ontmoeten en gaan praten over haar paranormale gave.
Waar speelt het verhaal zich af?
middelbare school
Wat vind je leuk aan dit boek?
ik vind het leuk dat dit heel erg realistisch is omdat ik geloof dat sommige mensen echt dode mensen kunnen zien, maar het is niet echt alleen maar dat. Simone heeft er ook nog wat dingen in gedaan die ik, en vast ook meerdere jongeren erg herkennen in het dagelijkse leven.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?

Wil je nog iets anders vertellen over het boek?

Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor jongeren die houden van paranormale dingen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen