Suzanne Vermeer – Cruise (2e recensie)

Heleen en Frank zijn vijftien jaar getrouwd en Frank heeft als verrassing een romantische cruise geregeld. De reis is geweldig. Totdat Frank opeens verdwijnt. Gebroken keert Heleen terug naar Nederland. Na een paar moeilijke maanden neemt een kredietverstrekker contact met haar op. Heleen komt erachter dat Frank zaken voor haar achterhield… 

Boekinformatie
Schrijver: Suzanne Vermeer
Titel: Cruise
Uitgeverij: A.W. Bruna
Jaartal: 2009
Bladzijden: 280
Genre: thriller
Leeftijd: 18+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

Heleen van Rijnsburg zette de wekker op halfacht. Als ze nog een half uurtje zou lezen, had ze zeven uur slaap voor de boeg. Dat was precies genoeg, zes uur was te kort en acht uur te lang. Bij een gebrek aan nachtrust had ze de volgende morgen een barstende koppijn, terwijl te lang in bed blijven liggen voor een sloom en duf gevoel zorgde.
Op het nachtkastje lag een roman van haar favoriete auteur. Ze had alle negen boeken van deze Engelse schrijfster verslonden. Het waren romans die zich in Afrika afspeelden. De unieke sfeer die de auteur op wist te roepen, werkte op haar fantasie. In gedachten beleefde ze zelf de avonturen, in plaats van de aantrekkelijke, vrouwelijke hoofdpersoon die elke tegenslag overwon.
Ze legde twee kussens onder haar rug en sloeg het boek open. Terwijl ze las, streek ze met haar linkerhand over het dekbed van het tweepersoonsbed. Een gebaar dat in het verleden was ontstaan en een gewoonte was geworden. Ze hield zielsveel van haar man Frank. Hun relatie duurde al zeventien jaar en tijdens die periode was hun verliefdheid overgegaan in respect, genegenheid en wederzijdse aantrekkingskracht. De pijlers waarop hun huwelijk was gebouwd. Niemand kon tussen hen komen. Frank was de liefde van haar leven.

Heleen is al 17 jaar samen met Frank. Frank is vaak op reis, want hij werkt voor een reisorganisatie. Als hij thuiskomt van weer een reis heeft hij een verrassing voor Heleen. Ze gaan binnenkort samen op cruise in de Middellandse Zee om hun huwelijksdag te vieren. Heleen en Frank hebben een heerlijke vakantie totdat Frank op een avond midden op zee verdwijnt. Het hele schip wordt doorzocht, maar hij wordt niet gevonden. Heleen gaat in de eerstvolgende stad aan land en blijft een paar dagen in een hotel terwijl de politie van Frank onderzoekt. Hoe kan het dat Frank zomaar is verdwenen? Heeft niemand iets gezien? Zal hij ooit weer teruggevonden worden?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, ik zocht een luisterboek voor tijdens het wandelen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon is Heleen
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, ik wil niemand ontmoeten, maar ik ben wel benieuwd naar het huis van Heleen in Spanje
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich vooral in Spanje af
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is een spannend verhaal over een verdwenen echtgenoot
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind het niet leuk dat Heleen bedrogen wordt
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb dit boek als luisterboek via de Luisterbieb gelezen. Ik heb dit boek een paar jaar geleden in de Makkelijk Lezen-versie en ik was benieuwd hoe het ‘volledige’ boek zou zijn. Ik merkte dat ik de Makkelijk Lezen-versie prettiger vond. In het ‘volledige’ boek zaten teveel uitwijdingen en lange zinnen merkte ik.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Dit is een leuk boek voor iedereen die houdt van een spannend verhaal
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

[extra_info]

Geef een antwoord