Christopher Edge – Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums (3e recensie)

geplaatst in: ★★★★★, 10+, recensie | 0
Christopher Edge – Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums (3e recensie)

Wanneer de moeder van Stein sterft, vraagt hij zich af waar ze is gebleven. Zijn ouders, beiden wetenschapper, hebben normaal gesproken een antwoord op al zijn vragen. Wanneer hij zijn vader vraagt waar zijn moeder is, mompelt die iets over kwantumfysica en parallelle universums waar zijn moeder nog steeds in leven is. Dus pakt Stein een kartonnen doos, de computer van zijn moeder en een rottende banaan en begint aan zijn reis door tijd en ruimte in de hoop zijn moeder te vinden...

Boekinformatie
Schrijver: Christopher Edge
Titel: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
Uitgeverij: Meis & Maas
Jaartal: 2017
Bladzijden: 208
Illustrator: Spike Gerrell
Vertaler: Nan Lenders
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com
Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

Mening over het boek

Recensie van Lammie (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, interessant, ontroerend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Spike Gerrell
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Steins moeder, een briljante natuurwetenschapper, is overleden en hij vraagt zich af waar ze nu gebleven is. Zijn vader wil liever niet meer over zijn moeder praten en over het onderzoek waarmee ze samen bezig waren, maar hij wil wel vertellen over kwantummechanica en parallelle universums. Dat brengt Stein op een idee: misschien kan hij proberen met een banaan, een laptop, een doos en de theorie van Erwin Schrödinger over een kat zijn moeder terug te vinden in een van die andere universums? Hij is er zo van overtuigd dat hij zijn moeder terug zal vinden dat hij een ding vergeet: in elk universum is er steeds één klein dingetje anders dan in zijn eigen universum…
Wie is de hoofdpersoon?
Stein Knap
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Stein willen ontmoeten, want het lijkt me leuk om met hem mee te reizen naar al die universums.
Waar speelt het verhaal zich af?
Groot-Brittannië
Wat vind je leuk aan dit boek?
Je denkt dat je weet hoe het verhaal zal verlopen, maar telkens word je op een dwaalspoor geleid en krijg je nieuwe verrassingen voor je kiezen. Daarnaast leer je op een heel leuke manier het een en ander over kwantummechanica, een ingewikkeld onderwerp. Ik vind dat Christopher Edge dat heel toegankelijk heeft opgeschreven.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek over Stein Knap is niet alleen goed omdat het kennis over een ingewikkeld onderwerp als kwantummechanica op een interessante manier onder de aandacht brengt, het is ook een goed boek over rouw en verlies. Hoe ga je om met het verlies van je moeder als je vol vragen zit en niemand die wil beantwoorden?
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die van jeugdliteratuur houdt, voorlezen vanaf zes jaar, zelf lezen vanaf een jaar of negen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie