Mirjam Mous – H@ck. Het instituut (1e recensie)

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakte zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt... Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier en vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de zafzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

Boekinformatie
Schrijver: Mirjam Mous
Titel: H@ck. Het instituut
Serie: H@ck #1
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2019
Bladzijden: 320
ISBN: 9789000366293
Genre: science fiction & fantasy
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via deze pagina en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op deze pagina. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of België.
- leen het e-boek bij de bieb (NL)

Klik hier voor meer informatie over dit boek én alle recensies

Mening over het boek

Recensie van Liana (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gewonnen
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, interessant, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
H@ck speelt zich in de toekomst af en volgt het leven van Holden en Prissy: broer en zus. Wanneer Holden een schuilkelder vindt, heeft dat zware gevolgen. Hij vindt er niet alleen echt voedsel (men eet namelijk shakes en ‘vita’), maar ook vuurpijlen, die absoluut verboden zijn in deze toekomstige wereld. Holden blijft niet onbestraft.
Wie is de hoofdpersoon?
Holden
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou absoluut niet in deze wereld willen leven, maar ik zou wel eens willen praten met Prissy.
Waar speelt het verhaal zich af?
In een toekomstige wereld na de ‘Bange jaren’
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is spannend en leest heel snel. Het is ook interessant om zowel de verhaallijn van Prissy als die van Holden te volgen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Het wordt na een tijdje best wel ingewikkeld.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het eerste deel van een duologie.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor mensen die van jeugdthrillers houden, maar ook voor mensen die er kennis mee willen maken.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de website van Jeugdbibliotheek
Op de websites Lezen voor de lijst, scholieren.com en Leesadviezen vind je meer informatie over boeken die je voor je lijst mag lezen.