Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

In de zomer hoop ik altijd dat ik wat langer onafgeleid kan lezen dan gewoon hier in Utrecht, waar het leven vol is met mensen en kinderen en internet en werk.We wonen ’s zomers meestal een paar weken in onze oude camper Molly, die te oud en te kapot is om mee te rijden, maar nog wel goed om te kamperen. Ze staat in de tuin van de bijna honderdjarige tante van mijn man in Canada. Het leven daar is heel rustig, we wandelen, zwemmen, barbecuen en lezen.

Dit is de stapel die ik meeneem. Hij zal nog wel wat hoger worden, want boeken kopen is ook een van mijn lievelingsdingen om daar in Canada te doen.

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Annet Schaap

Ik lees graag boeken die over kinderen gaan, of het liefst over de verhouding van volwassenen en kinderen. Daarom ben ik heel benieuwd naar ‘Archief van verloren kinderen’ van Valeria Luiselli, dat over een gezin met twee kinderen gaat dat op reis gaat door Amerika, de ouders ruziënd op de voorbank en op de achterbank de kinderen die alles horen… en ook over groepen kinderen zonder ouders die verloren rondtrekken vanuit Centraal Amerika, op zoek naar een beter leven. Een paar maanden geleden werd het boek vurig aangeraden door het DWDD-panel.

Ik ben ook benieuwd naar ‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead, over twee zwarte jongens die op een gruwelijke kostschool terechtkomen in Florida, waar willekeur en rassenhaat zegevieren. 

Een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb is ‘De boekendief’ van Markus Suzak. Van hem is er nu een nieuw boek ‘Bridge of Clay’. Over het leven van vijf broers en hun chaotisch huishouden op een boerderij vol dieren. Markus Suzak schrijft prachtig, de stukjes die ik al een beetje gelezen heb zijn erg veelbelovend.

En dan een beetje een ander boek: ‘All the ever afters’ van Danielle Teller: het nog niet vertelde verhaal van Assepoesters stiefmoeder. Dat is een gokje, het onderwerp trekt me aan het omslag is lekker mooi en lekker kitsch, het boek zelf kan ook die twee kanten opgaan…

En net nu ik dit schrijft valt het vijfde boek van mijn zomerstapel door de brievenbus (besteld bij Bookaroo): ‘Pans labyrint’ van Cornelia Funke en Guillermo del Toro.Een boek geschreven bij de gelijknamige film. Sprookjesachtig, gruwelijk, duister en betoverend… Ik ben heel benieuwd.
Ik kan niet wachten. Zomer, breek los!

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Annet Schaap

Informatie over het boek

Over Annet Schaap

Annet Schaap (1965) is illustrator en schrijver | boeken op Ikvindlezenleuk | website

Deze foto’s heb ik van Annet Schaap gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een antwoord