Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Bertine van Spijk

Voor mijn werk als recensent las ik de afgelopen 4 jaar honderden kinder- en jeugdboeken. Ontzettend leuk, maar deze zomer wilde ik vrij zijn om te kiezen wat ik lees zonder dat er een recensie aan vast hangt. En de keus is gevallen op Wolfsbloed en Nachtrijder, deel 2 en 3 van de spannende Laatste Wachter-trilogie van Alexandra Penrhyn Lowe. Toch nog in de categorie jeugd, maar dan net even wat spannender. Vorig jaar in de zomervakantie las ik deel 1, Sevenster en ik was meteen verkocht! Het verhaal was ontzettend sfeervol, lekker spannend en soms ook ontroerend. Ik zat er meteen helemaal in en ben dan ook blij dat ik mezelf nu eindelijk de tijd heb gegund om verder te lezen in deze prachtige reeks. Eerst nog even een goede thriller uitlezen en dan dompel ik me weer onder in de wondere wereld van Eveline en de Wachters.

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Bertine van Spijk

Informatie over het boek

Over Bertine van Spijk

Bertine van Spijk is recensent van kinderboeken en schrijver van educatief materiaal. Meer informatie over Bertine van Spijk vind je op haar website Letters & Spetters.


Deze foto’s heb ik van Bertine van Spijk gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie