Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2019): Bertine van Spijk

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Bertine van Spijk antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Bertine van Spijk is recensent van kinderboeken en schrijver van educatief materiaal. Meer informatie vind je op haar website Letters & Spetters.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Bertine van Spijk

Voor mijn werk als recensent las ik de afgelopen 4 jaar honderden kinder- en jeugdboeken. Ontzettend leuk, maar deze zomer wilde ik vrij zijn om te kiezen wat ik lees zonder dat er een recensie aan vast hangt. En de keus is gevallen op Wolfsbloed en Nachtrijder, deel 2 en 3 van de spannende Laatste Wachter-trilogie van Alexandra Penrhyn Lowe. Toch nog in de categorie jeugd, maar dan net even wat spannender. Vorig jaar in de zomervakantie las ik deel 1, Sevenster en ik was meteen verkocht! Het verhaal was ontzettend sfeervol, lekker spannend en soms ook ontroerend. Ik zat er meteen helemaal in en ben dan ook blij dat ik mezelf nu eindelijk de tijd heb gegund om verder te lezen in deze prachtige reeks. Eerst nog even een goede thriller uitlezen en dan dompel ik me weer onder in de wondere wereld van Eveline en de Wachters.

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Bertine van Spijk

Over de boeken

Alexandra Penrhyn Lowe – Nachtrijder
Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig. Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit. Al is Eveline nu ingewijd alsvolwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld. 

Alexandra Penrhyn Lowe – Wolfsbloed
Eveline is in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer. Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Want Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden. Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed. 

Deze foto’s heb ik van Bertine van Spijk gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage