Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2021): Caren Limpens

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Caren van den Berg-Limpens

Zomer is meestal juist de periode waarin ik het minst lees 🙂 maar ik heb natuurlijk wel een stapeltje klaarliggen.

Hét boek waar ik deze zomer het meest naar uit kijk is: Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun
Dit boek is gebasseerd op een film van Guillermo del Toro en dat is 1 van mijn favoriete films, dus toen ik hoorde dat er een boek van kwam heb ik deze meteen besteld.

Ik hou van fantasierijke sprookjesachtige verhalen, en in deze film zijn fantasie en werkelijkheid bijzonder met elkaar verweven, dus ik ben benieuwd of en hoe ze dat in het boek vertaald hebben. En doorgaans gaat een boek dieper dan een film, hebben ze dat nu ook gedaan of is het een exacte kopie van de film geworden….? Ik ben erg benieuwd!

Ik verwacht de UK versie, maar ben er inmiddels achter dat hij ook in het nederlands vertaald wordt, en 09-07-2019 hier ook uitkomt. Voor een boekbeschrijving verwijs ik graag door naar de NL uitgever Querido.

Informatie over het boek

This spellbinding tale takes readers to a sinister, magical, and war-torn world filled with richly drawn characters like trickster fauns, murderous soldiers, child-eating monsters, courageous rebels, and a long-lost princess hoping to be reunited with her family.

Over Caren Limpens

Caren Limpens is illustrator | boeken op Ikvindlezenleuk | website

Deze foto heb ik van Caren Limpens gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage