20 juli: Mandy Pijl

geplaatst in: diversen | 0

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Informatie over het boek

boekomslag John Flanagan - De ruïnes van Gorlan

John Flanagan – De ruïnes van Gorlan (De grijze jager 1)
Gottmer 2007, 286 bladzijden, vertaald door Laurent Corneille, 10+
Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen.

Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

Over Mandy Pijl

Mandy Pijl is leerkracht op de Brede School Academie Zaanstad.


Het filmpje heeft Mandy Pijl gemaakt voor deze blogbijdrage

Geef een reactie