Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2019): Margreet de Heer

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Margreet de Heer (stripmaker) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomer 2019 Margreet de Heer

Ik lees vooral in bad, op een speciale waterdichte e-reader. Dan lees ik vaak drie of vier boeken tegelijk: van luchtige kasteelromannetjes tot zware literaire kost, in het engels en nederlands.

Deze zomer lees ik ‘Musch’ van collega-stripmaker Jean-Marc van Tol (bekend van Fokke & Sukke). Stripmakers zijn vaak multi-talenten, en ik ben altijd geïnteresseerd in wat zij naast hun strips nog meer produceren.

Jean-Marc van Tol is van huis uit neerlandicus, met een grote historische interesse. Dus helemaal verrassend is het niet dat hij zich ook waagt aan het schrijven van een roman – maar wat voor één! Ruim 500 bladzijden, en dan is het ook nog eens het eerste deel van een trilogie over Johan de Witt. Amsterdam in de 17e eeuw speelt ook een grote rol, en daar ben ik ook zeer benieuwd naar.

Over het boek

Jean-Marc van Tol – Musch
Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges rond stadhouder Willem II gaande. Spin in het web is Cornelis Musch, griffier der Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de Republiek te worden. Na de verrassingsaanval van Willem ii op Amsterdam in de zomer van dat jaar en de arrestatie van zes Hollandse Statenleden, die in Slot Loevestein gevangen worden gezet, komt Musch meer en meer alleen te staan. De onthulling van alles wat hij over zijn vijanden weet is zijn ultieme wraak.

Ik heb deze foto van Margreet de Heer gekregen voor bij deze blogbijdrage