Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Miriam Borgermans (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 Miriam Borgermans

Hier vind je mijn bijdrage voor je leuke ‘welk-boek-wil-jij-deze-zomer-lezen?’

Tof om te doen, en nog leuker om alle andere voorstellen te bekijken. Ik heb een boek uitgekozen dat ik op de luchthaven op terugweg van Florida uit een bookshop heb meegegrist: ‘Eleanor Oliphant is completely fine.’ De auteur is Gail Honeyman. De titel intrigeerde me – je weet zo al dat Eleanor Oliphant niet completely fine is. De eerste pagina’s hadden me helemaal mee; ik vind het erg goed geschreven, en waarschijnlijk met veel laagjes in – wat ik altijd prettig vind. Ik ben erg benieuwd! Ook omdat het fijn bij een zomers sfeertje past, het lijkt me een echt hangmatboek. Het is de eerste  van de vele boeken die ik deze zomer zal lezen. Ik twijfelde even om Hannah Fry en haar ‘Algoritmes aan de macht’ te kiezen – omdat ik met de Slaves serie ook artificiële intelligentie en algoritmes gebruik in een toekomstige dystopische maatschappij, en ik er zoveel mogelijk over wil weten. Het is een non-fictieboek, waarin ze ingewikkelde materie erg toegankelijk uitlegt – en ik kreeg het boek als tip van mijn uitgeefster. 

Dat was het, leuk om mee te doen! Ik heb nu nog net één week om Raven 3 nog helemaal door te nemen (108.000 woorden) – dus ik ga weer fijn aan de slag!

Over het boek

Gail Honeyman – Eleanor Oliphant is Completely Fine
The simplicity and repetition of Eleanor’s life, week in and week out, makes her feel alternately fine and unfulfilled. However, a single act of kindness causes the walls Eleanor has constructed around this life to erode, forcing her to confront the issues she had been looking away from. The hardback release spent ten weeks in the }Sunday Times{ top ten Eleanor Oliphant has learned how to survive – but not how to live Eleanor Oliphant leads a simple life. She wears the same clothes to work every day, eats the same meal deal for lunch every day and buys the same two bottles of vodka to drink every weekend. Eleanor Oliphant is happy. Nothing is missing from her carefully timetabled life. Except, sometimes, everything. One simple act of kindness is about to shatter the walls Eleanor has built around herself. Now she must learn how to navigate the world that everyone else seems to take for granted – while searching for the courage to face the dark corners she’s avoided all her life. Change can be good. Change can be bad. But surely any change is better than… fine?

De foto heb ik van Miriam Borgermans gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage