Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Miriam Bruijstens

Ik ga deze zomer het boek ‘De onverklaarbare logica van mijn leven’ van Benjamin Alire Sáenz lezen. Ik ben er erg benieuwd naar, want het lijkt een zomerse coming of age roman en daar ben ik dol op. Ik hoop dat de inhoud van het boek net zo mooi is als de buitenkant. In ieder geval vond ik ‘Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum’ van dezelfde auteur ook een leuk boek, dus ik heb goede hoop!

Omdat ik dit boek nog niet gelezen heb, kan ik het natuurlijk nog niet aanraden aan andere mensen, daarom hierbij een paar van mijn favoriete zomerboeken: Muggenland heb ik net uit en vond ik fantastisch (road trip!) en ook On the Come Up heb ik net uit en is minstens even goed als The Hate U Give. Verder zijn De liefdesbrieven van Abelard en Lily, Ik geef je de zon, Het onmogelijke leven en Surf all time (zomerse) favorieten van mij.

Weet je welke boeken trouwens ook heel goed passen bij de zomer? Het boek van Tess en Het tweede boek van Tess (je ziet, ik ben niet vies van wat schaamteloze zelfpromotie :)).

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Miriam Bruijstens

Informatie over het boek

boekomslag Benjamin Alire Saenz - De onverklaarbare logica van mijn leven

Benjamin Alire Sáenz – De onverklaarbare logica van mijn leven
Blossom Books 2018, 384 bladzijden, vertaald door Aimée Warmerdam, 15+
Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen. Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf? Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Miriam Bruijstens

Miriam Bruijstens is schrijver. Meer informatie over Miriam Bruijstens en haar boeken vind je op de website van uitgeverij Clavis. Op Ikvindlezenleuk vind je hier meer informatie over haar boeken.


De foto’s heb ik van Miriam Bruijstens gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie