Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Informatie over het boek

boekomslag Hiromi Kawakami - Strange weather in Tokyo

Hiromi Kawakami – Strange weather in Tokyo
Granta Books (GB) 2014, 192 bladzijden, vertaald door Allison Markin Powell, 18+
Tsukiko is in her late 30s and living alone when one night she happens to meet one of her former high school teachers, ‘Sensei’, in a bar. He is at least thirty years her senior, retired and, she presumes, a widower. After this initial encounter, the pair continue to meet occasionally to share food and drink sake, and as the seasons pass – from spring cherry blossom to autumnal mushrooms – Tsukiko and Sensei come to develop a hesitant intimacy which tilts awkwardly and poignantly into love.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Niki Smit

Niki Smit is schrijver. Meer informatie over Niki Smit en haar boeken vind je op haar website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier meer informatie over haar boeken.


Ik heb dit filmpje van Niki Smit gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie