Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil ik deze zomer lezen? 2019 Rianne Aarts

Ik, Rianne Aarts, werk sinds ruim 10 jaar als vertaalster Italiaans-Nederlands en heb inmiddels 12 boeken vertaald. Voornamelijk voor volwassenen maar sinds kort ook kinderboeken, samen met Dorette Zwaans. 

Deze zomer wil ik in ieder geval ‘Maffiajongen’ van Luisa Mattia lezen, omdat ik erg benieuwd ben naar hoe het maffia-thema uitgewerkt wordt in kinderboeken. Ik heb al vaak een ‘volwassenenboek’ over de maffia gelezen (fictie en non-fictie), maar nooit eerder een kinderboek. Bovendien ben ik bijna een jaar geleden moeder geworden van een zoon en wil ik me vast inlezen in alle boeken die ik hem de komende jaren kan aanbieden, om zijn liefde voor lezen aan te wakkeren. Dan is een zomerleesactie een goede stok achter de deur!

Informatie over het boek

Maffiajongen is het indringende verhaal van Antonio en zijn broer, Pedro, die toetreedt tot de maffia. Antonio is enorm trots op de stap die Pedro zet en hij kan niet wachten tot hij zelf ook hetzelfde aanzien als zijn broer zal hebben. Maar hij is veel zachter dan Pedro en heeft niet zijn natuurlijke overwicht. Als Antonio erachter komt wat de toetredingsproef is geweest, die Pedro heeft afgelegd, komt alles waar hij dan toe in geloofd heeft aan het wankelen. Hij staat voor een moeilijke keus.

Over Rianne Aarts

Ik heb deze foto van Rianne Aarts gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage