Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

welk boek wil jij deze zomer lezen? - Sandra J. Paul

ik heb besloten om deze zomer Break a Leg van Chinouk Thijssen te lezen als bijdrage voor jullie. Het boek is hier net aangekomen, dus ik vond het wel leuk om dan ook wat in de sfeer van YA en jeugd te blijven.

Break a Leg is het tweede deel van het Truth or Dance-drieluik, dat geopend werd door het spannende Truth or Dance. Als divers auteur (jeugd, Young Adult en thrillers), vind ik dit boek een interessant concept omdat het een mix is van de genres waarin ik zelf ook lees en schrijf.

Bovendien is Chinouk ook gewoon een hele fijne vrouw met een hart voor boeken. Wij werken al enige tijd samen – waardoor het ook extra fijn is om haar boek te mogen lezen. 

Informatie over het boek

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Over Sandra J. Paul

Ik heb deze foto van Sandra J. Paul gekregen om te gebruiken bij deze blogpost