boekomslag Anna Woltz - Tien dagen in een gestolen auto

De 12-jarige Camilla wordt meegesleept op een verboden tocht naar het hoge noorden van Zweden. Een roadtrip in een Saab 96 cabriolet met een jongen van zestien aan het stuur, zijn dromerige broertje van dertien ernaast en een onbekende krijsende baby op de achterbank. Waar zijn de twee broers zo bang voor, en wie heeft hun vader ontvoerd?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ivenka (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nvt.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Camilla (11 jaar) wordt door haar moeder naar Zweden gestuurd om bij vrienden te gaan logeren. Maar zodra ze in Zweden aankomt blijkt het niet helemaal te gaan zoals Camilla heeft verwacht. De auto waarmee ze wordt opgehaald, blijkt gestolen en in plaats van de vader zit zijn 16-jarige zoon aan het stuur. En dan blijkt er op de achterbank ook nog een krijsende baby in een verhuisdoos te liggen en Camilla haat baby’s! Camilla heeft er helemaal geen zin meer in, maar toch weten de jongens haar over te halen om in te stappen en al snel belandt ze in een spannende roadtrip naar het noorden van Zweden, achter de ontvoerders van de vader van de jongens aan…
Wie is de hoofdpersoon?
Camilla
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou ook wel heel graag met Camilla deze spannende roadtrip door Zweden willen maken
Waar speelt het verhaal zich af?
In een gestolen Saab 96 in Zweden
Wat vind je leuk aan dit boek?
Camilla heeft een hekel aan baby’s en gedurende het verhaal wordt steeds duidelijker waar deze afkeer vandaan komt. Behalve dat het een heel spannend boek is worden ook de persoonlijkheden van de hoofdpersonen en hun relatie heel goed weergegeven en dat geeft het boek ook diepgang.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik houd echt van de boeken van Anna Woltz.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Als je van spannende roadtrips houdt moet je dit boek lezen (vanaf een jaar of 9)
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Geef een antwoord