Frances Hodgson Burnett – De geheime tuin (2019)

Mary staarde naar het roestige ding in haar handen. Een sleutel. "Misschien lag hij daar wel tien jaar begraven,' fluisterde ze. "Misschien is hij wel van de tuin!' Ze mocht overal komen, hadden ze gezegd, alleen niet in die ene kamer, en in die ene tuin. Maar Mary hoort geluiden, in de verboden kamer. Inbeelding, zeggen ze. En: verboden! Over de muur van de geheime tuin ziet Mary steeds dezelfde vogel vliegen. Mary houdt niet van verboden en ook niet van geheimen… Kan zij de geheimen ontrafelen?

Boekinformatie
Schrijver: Frances Hodgson Burnett
Titel: De geheime tuin (2019)
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 2019
Bladzijden: 232
Illustrator: Linde Faas
Vertaler: Imme Dros
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Of leen het boek bij de bibliotheek. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Luisterboeken kun je kopen bij luisterrijk of bol.com.
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Yvonne (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is, Ik kende de reputatie van het boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, leuk, mooi, ontroerend, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Linde Faas en het het omslagontwerp is van Steef Liefting
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Over Mary die als rijkeluismeisje in India is opgegroeid en daar behoorlijk vervelend en verwend door is geworden. Als haar ouders overleden zijn, moet ze bij een onbekende oom in Engeland gaan wonen en dat is een enorme verandering voor haar. Ze sluit vriendschap met haar kamermeisje en leert daardoor veel over het leven in en om het landhuis. Ze ontdekt de sleutel van een afgesloten stuk van de tuin van het landgoed en natuurlijk wil ze weten hoe de tuin eruitziet! Het begin van veel moois! Ook ontmoet ze de broer van het kamermeisje en komt ze erachter wie er nog meer in het huis blijkt te wonen en waarom ze ‘s nachts toch van die rare geluiden hoort.
Wie is de hoofdpersoon?
Mary
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou de broer van Martha, Dickon, graag willen ontmoeten. Hij heeft een heel groot hart, is lief voor alle mensen om hem heen en ook voor álle dieren.
Waar speelt het verhaal zich af?
In en om een heel deftig landhuis in Engeland
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik was steeds nieuwsgierig tijdens het lezen: wat is er in de tuin, wat gebeurt er in het huis, wat is het verhaal van de tuinman, wie is nu precies die oom en ga zo maar door.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik had moeite afscheid te nemen van de personages toen ik het eenmaal uit had.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het heeft een heel mooi plekje in de boekenkast gekregen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat de meeste kinderen dit een mooi verhaal zullen vinden. Het is avontuurlijk, lief, verrassend en prachtig. Het is ook als voorleesboek heel geschikt, dus ook zeker voor kinderen die niet van lezen houden of het lastig vinden.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

2 reacties

  1. Burnett had bepaalde bedoelingen met dit boek: ze wilde zich uitspreken tegen het feit dat kinderen tegen allerlei kwalen binnen en in bed werden gehouden, in plaats van lekker naar buiten de frisse lucht in te gaan. Ook was zij gekant tegen alle rangen en standen en vond zij dat iedereen gelijk behandeld moest worden. En kinderen moesten gewoon door hun ouders worden opgevoed en niet door kindermeisjes.

  2. Dat zou best kunnen. Voor het verhaal en de kinderen die dit boek lezen is dat verder niet belangrijk

Geef een reactie