Tonke Dragt – De zevensprong (4e recensie)

Tonke Dragt – De zevensprong (4e recensie)

Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning. Op een dag kan Frans niets verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En 's avonds, met een bliksemflits en een donderslag, komt die brief binnenwaaien! Is het een grap van de kinderen?

Informatie over het boek
Schrijver: Tonke Dragt
Titel: De zevensprong
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 1966
Bladzijden: 298
Illustrator: Tonke Dragt
Genre: avonturenverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com
bruna
storytel
eboek (bieb NL)
bookaroo
libris
eboek (bib B)
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en recensies lezen? Wil je dit boek toevoegen aan jouw wil-ik-lezen-lijst? Klik dan op de oranje knop

Meer informatie & recensies over dit boek

Mening over het boek

Recensie van Lammie (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gelezen via de vakantiebieb-app
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik heb het boek als kind gelezen en wilde weten of het nog net zo spannend was als ik me herinnerde.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Tonke Dragt heeft de illustraties in het boek gemaakt, Annemieke Groenhuijzen heeft de omslag gemaakt.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Meester Frans van der Steg vertelt graag spannende, zelfbedachte verhalen aan zijn klas over Frans de Rode. Als hij op een dag vertelt dat Frans de Rode, de held van Torelore, een geheimzinnige brief krijgt, ontvangt hij er opeens echt een! Een graaf Grisenstijn nodigt hem uit voor een sollicitatiegesprek om huisleraar voor zijn ziekelijke neefje Geert-Jan te worden. Maar Frans heeft helemaal geen solliciatiebrief gestuurd en hij begrijpt er niets van. Al snel ontdekt hij dat er een samenzweringsgroep is, die probeert het neefje te helpen. Er is namelijk een schat verstopt in het kasteel die niemand kan vinden, tenzij je het raadsel dat erbij hoort kunt oplossen. Graaf Grisenstijn is zelf druk op zoek, maar hij ka de schat ook niet vinden. Frans moet Geert-Jan gaan helpen om de schat te vinden voor de graaf dat doet, maar hij moet oppassen dat de graaf er niet achterkomt dat hij ook lid is van de samenzwering… En alle wegen leiden steeds naar de zevensprong in het bos, die eigenlijk maar zes wegen heeft. Zal het Frans en de groep lukken om het raadsel op te lossen en de schat te vinden?
Wie is de hoofdpersoon?
Frans van der Steg
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Juf Rosmarijn. Ze woont in zo’n lief klein huis met een rieten dak en een mooie tuin erbij. Het lijkt me heerlijk om bij haar een kopje thee te gaan drinken.
Waar speelt het verhaal zich af?
In een klein stadje, vlakbij een bos.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vond het leuk dat het nog net zo spannend en grappig was als ik me herinnerde. Het verhaal was ook niet gedateerd, op een paar details na dan; zo eten ze alleen maar aardappels met groente en vlees en staat meester Frans voor een klas ipv een groep.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vond alles leuk!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het hele boek is op gezet volgens het liedje ‘Heb je wel gehoord van de Zevensprong’. Als je dat niet weet, moet je het lied maar eens opzoeken op internet, dan snap je waarom Tonke Dragt de hoofdstukken op zo’n speciale manier heeft opgezet.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die van spannende verhalen houdt.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie