Shanghai 1920: aan boord van de Expedient wachten Doug en Becca MacKenzie op nieuws over hun vermiste ouders. Maar dan stuiten ze op een nog veel groter mysterie… Engeland 2002: Joshua Mowll erft een bijzonder archief. Hij doet zijn uiterste best om gebeurtenissen die tachtig jaar geleden plaatsgrepen te reconstrueren. Dit is het verhaal van een raadselachtig Gilde dat een eeuwenoud geheim tracht te bewaren; het verhaal van twee jongeren die in een fantastisch avontuur verzeild raken, met grote gevolgen voor de hele wereld.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek jaren geleden aan mijn neef gegeven en die vond het een leuk boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan zeker illustraties in dit boek. Er zijn tekeningen, kaartjes, foto’s en plattegrondjes. Ze vormen een belangrijk deel van het boek. Ze zijn gemaakt door Joshua Mowll zelf, Julek Heller en Benjamin Mowll
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het is een spannend avonturenboek waarin twee kinderen op zoek gaan naar hun ouders die verdwenen zijn. Uiteraard vallen de kinderen hierbij van het ene avontuur in het andere. Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en is gelardeerd met bronnen en literatuurvermeldingen. Het verhaal ademt een geheimzinnige sfeer en is zeer fantasierijk. Het was een heerlijk boek om te lezen en mijn zoon van 11 geeft het een 9.
Wie is de hoofdpersoon?
Doug en Becca
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
Grotendeels op boten in de Zuid-Chinese zee, op het eiland Wenzi en in Shanghai.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Allerlei niet bestaande zaken en personen komen in het boek voor, die echter zo gedetailleerd beschreven zijn (of getekend of gefotografeerd) dat je iedere keer denkt, dit moet wel waar gebeurd zijn. Regelmatig zochten we iets op om er dan toch achter te komen dat het verzonnen was. In die zin is het boek zeer realistisch! Heel knap. Sommige gebeurtenissen zijn wel zeer onwaarschijnlijk en James Bond achtig (maar dat vonden we alleen maar leuk!)
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het maakt deel uit van een serie. Dit is deel 1 maar er zijn nog twee andere delen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Jongeren vanaf een jaar of 11/12. Ik denk dat verhaal eerder jongens aanspreekt dan meisjes. Maar als volwassen vrouw vond ik het ook leuk.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen