Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2019): Angelique Haak

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Angelique Haak (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

  • Angelique Haak: geen boeken op IkvindlezenNIETleuk | website

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Angelique Haak

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen….

Deze zomervakantie heb ik al een paar boeken uit mijn nog-te-lezen-vak in de boekenkast gelezen, maar gisteren begon ik in het boek waar ik écht naar uitkeek: de roman ‘Die laatste zomer’ van Tatiana de Rosnay. Vanwege de titel en de zonnige kaft heb ik het boek bewust bewaard voor de warmere dagen, zodat ik op mijn tuinbank of op het strand kan genieten van dit meeslepende verhaal.

In dit boek heeft Antoine het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus Mélanie bedacht. Een lang weekend naar het eiland Noirmoutier, waar ze in hun jeugd de vakanties doorbrachten. Het eiland brengt vergeten herinneringen naar boven waardoor Mélanie tot een schokkende ontdekking komt en een familiegeheim ontrafelt…

Als thrillerschrijfster lees ik meestal het liefst spannende boeken, maar af en toe maak ik een uitstapje naar een roman. Eerder dit jaar las ik al ‘Haar naam was Sarah’ van deze schrijfster en wat een ontzettend mooi boek was dat! Door het aangrijpende verhaal, maar ook zeker door de meeslepende schrijfstijl van de auteur waardoor ik het niet droog hield. Ik ben dus erg benieuwd naar het grote familiegeheim van Antoine en Mélanie en ook of ik weer een traantje weg zal pinken.

Ik ga nu snel verder met lezen en houd de tissues in elk geval paraat!

Over het boek

Tatiana de Rosnay – Die laatste zomer
In Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay trakteert de net gescheiden architect Antoine Rey zijn zus Mélanie op een nostalgische lang weekend op het Franse eiland waar zij in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hun verblijf die zomer brengt niet alleen vergeten herinneringen aan hun vroeggestorven moeder naar boven, maar ook een schokkende ontdekking. 

De foto heb ik van Angelique Haak gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage