Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Anna Woltz

Ik weet nog precies hoe het voelde toen ik tien jaar oud was: het begin van de zomervakantie. Een eindeloze rij weken strekte zich voor me uit. We zouden met vakantie gaan, maar ook wekenlang thuisblijven en of ik nou op Franse campings in het gras lag of in bed onder mijn eigen dekens, ik zou lezen. Koffers vol boeken, kasten vol boeken – en al die verhalen maakten mijn zomerdagen nog veel langer en mijn reizen veel verder dan ze al waren.

En nu is het weer zomer, en duurt het nog even voordat de gekte rondom de Kinderboekenweek losbarst. Ik heb mezelf een paar weken écht vrij gegeven en omdat een mens mag dromen, zeg ik nu: ik wil Wolf Hall van Hilary Mantel lezen. Ik heb korte verhalen van Mantel gelezen die ongelooflijk goed geschreven waren én ik houd van historische romans: Wolf Hall speelt begin zestiende eeuw aan het hof van de Engelse koning Hendrik de Achtste. Aangezien het boek 652 pagina’s heeft en nog maar het eerste deel van een trilogie is, hoop ik van harte dat de zomervakantie nog precies even lang duurt als toen ik een kind was…

Informatie over het boek

Hilary Mantel – Wolf Hall
England, the 1520s. Henry VIII is on the throne, but has no heir. Cardinal Wolsey is his chief advisor, charged with securing the divorce the pope refuses to grant. Into this atmosphere of distrust and need comes Thomas Cromwell, first as Wolsey’s clerk, and later his successor. Cromwell is a wholly original man: the son of a brutal blacksmith, a political genius, a briber, a charmer, a bully, a man with a delicate and deadly expertise in manipulating people and events. Ruthless in pursuit of his own interests, he is as ambitious in his wider politics as he is for himself. His reforming agenda is carried out in the grip of a self-interested parliament and a king who fluctuates between romantic passions and murderous rages.

Over Anna Woltz

De foto heb ik van Anna Woltz gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage