Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Annemarie Jongbloed

De afgelopen jaren nam Jantje (88) mij mee naar haar jeugd in Nederlands-Indië. Dat leverde een bijzonder boek op. Deze zomer ga ik op reis naar Grand Hotel Europa. Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en ik heb alleen de achterkant even snel gelezen. Ik was niet meteen nieuwsgierig maar ik ga er toch aan beginnen want wie weet …

Maar eerst ga ik op reis met De kinderkaravaan! Vorig jaar won ik de derde prijs met een verhalenwedstrijd van uitgeverij Ploegsma. Ik won een boekenpakket met onder andere, dit boek. Ook voor dit boek geldt dat ik het zelf niet zou hebben gekocht. Maar een jeugdboek dat al zo lang bestaat en al door velen is gelezen … ik ga weer een grens over!

Verder ga ik het rijk der zieken in. Welkom in het rijk der zieken ligt al een poosje klaar. Omdat een aantal mensen in mijn naaste omgeving chronisch ziek is, verwacht ik herkenning. Misschien een reis naar het bekende?

Kun je ziek zijn en onbreekbaar? Wat maakt iemand (on)breekbaar? Ik ben heel benieuwd naar deze gedichtenbundel van Hans Hagen.

Deze zomer blijf ik in Nederland maar toch ga ik verre reizen maken. Dit jaar met bekende schrijvers maar de rest van het jaar ook weer met parels van meer onbekende auteurs.

Ik wens jullie nog een fijne zomer met veel leesplezier!

Informatie over het boek

Over Annemarie Jongbloed

Annemarie Jongbloed is schrijver. Meer informatie over Annemarie Jongbloed en haar boeken vind je op haar website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier meer informatie over haar boeken.


De foto heb ik van Annemarie Jongbloed gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie