Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Cis Meijer

Hotel de laatste kans ga ik samen met mijn dochter lezen. Het is een mysterie voor kinderen. We zagen het in een winkel liggen en de spannende cover, titel en achterflaptekst maakten ons meteen nieuwsgierig. Mijn dochter is elf jaar en ik vind het belangrijk dat ze in de zomervakantie blijft lezen. Door dat samen te doen, hoop ik haar leesplezier weer aan te wakkeren.

Huis vol leugens, de nieuwe van Nicci French: Ik geniet altijd van hun schrijfstijl. De manier van spanning opbouwen inspireert me. Als ik een spannend stukje lees, heb ik direct zin om zelf aan het werk te gaan. En dat is handig, aangezien ik flink wil doorschrijven deze zomer.

Wat me lief was van Siri Hustvedt raadde mijn vriendin Charissa Koster me al een paar keer aan. Het is een indrukwekkend verhaal over liefde en verlies.

Informatie over het boek

Nicki Thornton – Hotel de laatste kans
Sep heeft een uitzonderlijk talent voor koken, maar is slechts een hulpje in Hotel De laatste kans. Mysterieuze tovenaars houden er een geheime vergadering. Sep bereidt een overheerlijk diner en speciaal voor de voorzitter van het tovenaarsgilde, een abrikozenparfait. Na zijn dessert valt voorzitter Thallomius dood neer. De tovenaars beschuldigen Sep. De beroemde inspecteur Tingieter wordt op de duistere zaak gezet. Is Sep schuldig? Of is er meer aan de hand

Nicci French – Huis vol leugens
De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

Siri Hustvedt – Wat me lief was
Bill en Leo zijn hartsvrienden. Ze delen hun passie voor kunst en literatuur, wonen in hetzelfde flatgebouw in New York, zijn gek op elkaars vrouwen en krijgen ongeveer tegelijkertijd een zoon. Door een tragisch ongeval sterft plotseling, op elfjarige leeftijd, de zoon van Leo. De twee gezinnen proberen de klap te boven te komen, maar niets is meer zoals het was. Het noodlot slaat opnieuw toe wanneer Bill overlijdt en zijn zoon betrokken raakt bij een duistere moord. Leo voelt zich verantwoordelijk voor de jongen en in een wanhopige poging om hem te redden zet hij een wilde achtervolging in.

Over Cis Meijer

Deze foto heb ik van Cis Meijer gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage