Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Daniëlle Bakhuis (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Danielle Bakhuis

Na één hoofdstuk wist ik meteen: dit boek moet ik nu wegleggen, want ik wil ‘m straks in de vakantie in één ruk uitlezen.

Het verhaal De orde van de Gouden Leeuw van Dorothee de Rooy gaat over mythologie, middeleeuwen en magie. Het zijn drie dingen waar ik eigenlijk nooit over lees (behalve dan Game of Thrones ❤️), maar dit boek betoverde me meteen. Ik geef daarvoor ook credits aan de fantastische illustraties van Sophie Pluim. 

Het boek gaat over de 12-jarige Lucy die haar eigen weg probeert te vinden in een nieuwe wereld. En – ik weet dat het grote woorden zijn – het is alsof het een verhaal is dat er altijd al wás. Ik denk echt dat De orde van de Gouden Leeuw een klassieker wordt. En ook heel fijn: er komen nog meer delen!  

Over het boek

Dorothée de Rooy – De Orde van de Gouden Leeuw
In paniek rennen Lucy en haar moeder door de straten van Amsterdam, op de vlucht voor duistere figuren. Ze kunnen niet bij elkaar blijven, en haar moeder duwt Lucy een mysterieus boek in handen. Lucy moet naar een geheime grot onder de brug gaan en daar het boek direct openen. Ze doet wat haar moeder zegt en belandt voor ze het weet in een andere wereld: het Rijk. Daar ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone. Zij leiden haar rond in het Gewest waar ze wonen en beloven haar te helpen haar moeder terug te vinden. Maar er gebeuren mysterieuze dingen in het Rijk. Er komen steeds meer signalen dat er angstaanjagende krachten aan het werk zijn en ze ontdekken dat Lucy de enige is die het Rijk kan redden. Ze moet zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat de gevaarlijke Schaduwheer Jaldabaz al het leven in het Rijk vernietigt.

De foto heb ik van Danielle Bakhuis gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage