Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2019): Esther Walraven

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Esther Walraven (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Esther Walraven

Ik wil deze zomer Buiten bereik van Iris Boter lezen. Ik ben groot fan van Iris Boter. Ze is, behalve een ontzettend leuk mens, ook echt een multitalent. Ze maakt ontzettend leuke illustraties en won al verschillende prijzen met haar illustraties en boeken. Daarnaast schrijft ze ook ontzettend goed, zowel voor kinderen als voor jong-volwassenen. Elk boek is weer verrassend origineel en spannend. Ik ken Iris dus vooral van haar werk voor kinderen en jong-volwassenen, wat ik echt ontzettend goed vind. Buiten bereik is haar eerste thriller voor volwassenen. Sinds de verschijning eind april wil ik dit boek al graag lezen, omdat ik er zo benieuwd naar ben. Inmiddels ben ik erin begonnen en ja hoor, het heeft me meteen te pakken! Want stel je voor, je man gaat met je zoon een weekje op vakantie naar Terschelling, maar ze komen niet meer terug. Wat zou je doen? Wanneer sla je alarm? Wie zou je bellen? Stap voor stap krijg je als lezer een inkijk in wat er gebeurd kan zijn… maar waarom? Kortom: bloedstollend spannend!

Over het boek

Iris Boter – Buiten bereik
Als haar man Daniël en hun zwijgzame zoontje Jonas niet terugkomen van hun gezamenlijke vakantie, gaat Katja tevergeefs op zoek. Ze roept de hulp in van Steven, Daniëls compagnon op zijn werk, en dan ontdekt ze dat hij al twee maanden eerder is ontslagen. Een paar dagen later stopt er een taxi voor de deur, waar alleen Jonas uit stapt. Hij is niet in staat om te vertellen wat er is gebeurd. Van Daniël is nog steeds geen spoor te bekennen…

De foto heb ik gekregen van Esther Walraven om te gebruiken bij deze blogbijdrage