Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Ingrid Rijnbout-Evers antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Ingrid Rijnbout-Evers is juf en leesbevorderaar. Op haar website Kinderboekenjuf vind je recensies en minileeslessen. Hiermee wil ze andere leerkrachten enthousiast maken om meer aandacht te geven aan lezen.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Ingrid Rijnbout-Evers

Het boek dat ik deze zomer graag wil lezen is 100% Coco New York. De 100% boeken van Niki Smit staan al langere tijd op mijn lijstje om te lezen. Afgelopen zomer bracht ik 10 dagen in New York door tijdens onze huwelijksreis en het lijkt mij dan ook heerlijk om met dit boek de herinneringen aan onze prachtige reis op te halen. Ook ben ik erg benieuwd welke mini leeslessen en overige lesideeën ik kan bedenken om New York de klas in te halen. Mijn blog hierover zal in het najaar op www.kinderboekenjuf.nl verschijnen.

De film 100% Coco New York draait inmiddels ook in de bioscoop. Op social media heb ik al veel mooie foto’s/stories die zich afspelen in New York langs zien komen. Daardoor ben ik ook heel nieuwsgierig naar de film!

Over het boek

Niki Smit – 100% Coco. New York
Modeblogger Coco mag naar de Teen Vogue University, en leert alles over de sixties, pied-de-poules en punky looks. Coco loves New York! <3 Ze is vastbesloten een rockende eindcollectie te ontwerpen, en bedenkt very cheapy Style Tiger T-shirts. Iedereen wil het T-shirt hebben, maar hoe produceer je goedkoop een eigen kledinglijn? Door alle drukte en haar ruige klasgenoot Apple Monroe vergeet Coco af en toe haar vriendin Jada en vriendje Bruno. Apple lijkt purrrfect, maar ze is minstens zo heftig als New York!

De foto heb ik van Ingrid Rijnbout-Evers gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage