Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2019): Jolanda Pikkaart

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Vandaag geeft Jolanda Pikkaart (schrijver en schrijfcoach) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

  • Jolanda Pikkaart: boeken op Ikvindlezenleuk | website

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Als schrijfcoach lees ik veel. De boeken van mijn klanten en dan steeds weer andere versies, boeken over schrijven, uitstellen, marketing en nog veel meer. Natuurlijk lees ik ook wel voor mijn ontspanning, maar in mijn vakantie ga ik pas los. Er gaan een paar papieren boeken mee in mijn koffer en natuurlijk mijn e-reader met een hele ‘stapel’ legale boeken die op mijn verlanglijst staan. En thrillers zijn dan mijn favoriet. Vorig jaar las ik er 14 tijdens mijn vakantie. Ja, ik lees zoals ik praat.

Dit jaar gaat Bonuszoon met mij mee. Waarom?

Ik geef het toe, ik ben geen fietser. Ik wandel bijna dagelijks in het bos en dan schrijf of fotografeer ik daar, maar fietsen… Maar tijdens een schrijfweek op Ameland huurde ik een fiets. Bij het wad week een zilverkleurige auto niet van mijn zijde. Daar was ik achteraf blij mee, want zo ontstond mijn verhaal ‘het contract’ voor de verhalenbundel Paal 15. Maar toen moest ik nog terug naar het gastenverblijf waar ik sliep.

Terwijl ik zwoegde om vooruit te komen in de tegenwind, zoefde er iemand op een mountainbike voorbij. Antoinette Kalkman ging het eiland rond. Puffend kwam ik aan en schreef aan mijn verhaal. Antoinette verscheen later vol energie aan het ontbijt. Antoinette is net als ik een liefhebber van de Wadden. Op Ameland schreef ze het titelverhaal Paal 15 en Bonuszoon is haar thrillerdebuut. Natuurlijk wil ik het boek lezen. Een thriller schrijven staat ook op mijn verlanglijst.

Het boek speelt zich deels af op de Utrechtse heuvelrug, waar ook mijn favoriete wandelgebied ligt. En ik las al veel positieve recensies. Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig of het Antoinette lukt om mij het verhaal in te slepen en me op het verkeerde been te zetten. Ik laat het weten.

Welk boek wil ik deze zomer lezen? Jolanda Pikkaart

Over het boek

Antoinette Kalkman – Bonuszoon
Lauren wordt verdacht van de moord op de buurjongen. Haar gevoel zegt dat ze niet tot zoiets gruwelijks in staat is, maar ze heeft alle schijn tegen. In haar pogingen om de ware toedracht te achterhalen, dreigt ze de grip op haar leven te verliezen. Ze raakt verwijderd van haar geliefde en hun gezin en belandt in een levensbedreigende situatie. Wordt het geloof in haar eigen intuïtie haar uiteindelijk fataal?

De foto en het filmpje heb ik van Jolanda Pikkaart gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage