Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Lian Kandelaar
Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Lian Kandelaar

Deze zomer ga ik veel boeken lezen, want ik zit in de jongeren jury van de Thea Beckmanprijs en in het boekgenootschap van de Jonge Jury. Maar het boek dat ik zeker wil lezen is Schemerwerelden, Volksverhalen uit Engeland en Ierland van Kevin Crossley-Holland, omdat ik deze zomer ga rondtrekken met tent door deze landen! Het boek bestaat uit allerlei korte volksverhalen, allemaal weer bijzonder en vreemd op hun eigen manier. Op de foto’s kan je zien hoe mooi het hier in Ierland is. De sfeer die in het boek beschreven wordt, hangt hier ook echt, samen met mistslierten en af en toe een verdwaalde geest. Ik heb het boek gekregen van mijn opa en oma, maar het had al veel eerder mijn blik getrokken in de boekhandel door de mystieke uitstraling van het boek. Kortom, ik ga lekker verder met lezen in dit prachtige boek in het sprookjesachtige Ierland.

Informatie over het boek

Kevin Crossley-Holland – Schemerwerelden
Ze zijn magisch, mistig en mysterieus – de volksverhalen van Ierland en Groot-Brittanië. De sfeer omhult de lezer en de grenzen van werkelijkheid en fantasie vervagen. Maar liefst vijftig verhalen, van grappig tot griezelig, hebben een plek gevonden in deze schitterende bundel. Verdwijn in avonturen en legenden, laat je verleiden door elfen en gnomen, droom weg bij verhalen over de liefde en raakb etoverd in het deel over mysterie en magie.

Over Lian Kandelaar

De foto’s heb ik van Lian Kandelaar gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage