Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Marlies Verhelst (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil ji deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Marlies Verhelst

Deze zomervakantie wil ik in ieder geval ‘Buiten bereik’ van Iris Boter lezen. Iris is schrijfster èn illustratrice en ‘Buiten bereik’ is haar eerste boek voor volwassenen. Het is een psychologische thriller en ik houd ontzettend van spannende boeken. De achterkant van het boek belooft veel goeds, nu ja, voor mij. Voor hoofdpersoon Katja belooft het niet veel goeds. Zij raakt in grote paniek wanneer haar man en haar zoontje niet terugkeren van hun vakantie op een van de Waddeneilanden. Ze vraagt een compagnon van haar man om hulp en van hem hoort ze dat haar man al maanden geleden gestopt is met zijn werk. Waarom? denk ik dan. En: heeft zij dan nooit iets aan hem gemerkt? Dan komt zoontje Jonas op een dag thuis. Hij wordt in een taxi, zonder vader, afgezet bij Katja’s huis. En hij kan niet vertellen wat er gebeurd is.

Ik houd van boeken waarin een geheim onthuld wordt, waarin een mysterie wordt opgelost en waarin je heerlijk kan meeleven met de hoofdpersoon. Met ‘Buiten bereik’ kan dat, althans dat hoop ik. Ik wilde het boek eigenlijk al in de meivakantie lezen, toen ik op vakantie naar Cyprus was. Helaas verscheen het boek net na mijn vertrek. Ik heb ‘Buiten bereik’ als e-book gekocht en het na aanschaf speciaal bewaard om er tijdens de zomervakantie in te beginnen. Lekker op een ligbedje in de tuin, op een strandstoel aan zee of op een bankje in een park.

Denk niet dat ik mijn e-reader op zijn kop houd! De cover toont de schaduw van de teruggekeerde Jonas. Een intrigerend beeld. Ik verwacht spannende uren tijdens het lezen van dit boek.

Over het boek

Iris Boter – Buiten bereik
Als haar man Daniël en hun zwijgzame zoontje Jonas niet terugkomen van hun gezamenlijke vakantie, gaat Katja tevergeefs op zoek. Ze roept de hulp in van Steven, Daniëls compagnon op zijn werk, en dan ontdekt ze dat hij al twee maanden eerder is ontslagen. Een paar dagen later stopt er een taxi voor de deur, waar alleen Jonas uit stapt. Hij is niet in staat om te vertellen wat er is gebeurd. Van Daniël is nog steeds geen spoor te bekennen…

De foto heb ik van Marlies Verhelst gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage