Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Informatie over het boek

boekomslag Kelly Barnhill - Heksenjongen

Kelly Barnhill – Heksenjongen
Leopold 2019, 392 bladzijden, vertaald door Marie Lotte Hagen, 10+
Finn praat niet meer sinds zijn tweelingbroer in de rivier is verdronken. Niemand weet wat er in hem omgaat. Tot op een dag een roversbende het huis omsingelt, vastberaden om de magie te stelen die zijn moeder achter slot en grendel verborgen houdt. Kan een jongen die nergens meer in gelooft de magie uit de verkeerde handen houden?

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen
boekomslag Enne Koens - Die zomer met Jente

Enne Koens – Die zomer met Jente
Luitingh-Sijthoff 2019, 184 bladzijden, 10+
Marie verhuist tegen haar zin naar een nieuwbouwwijk. Ze laat Zoë, haar BB en BZ (Beste Buurmeisje en Bijna Zus) achter, maar maakt op haar eerste dag in de polder al een nieuwe vriendin: Jente. Er volgt een zomer waarin ze elke dag zwemmen, logeren, jongens bespioneren, opgroeien. Met Jente zijn de dagen vol avontuur, maar soms is ze ineens driftig, en af en toe zelfs gemeen. Naarmate de zomer vordert, begint er iets te wringen bij Marie. Moet je elkaar altijd kunnen vertrouwen, zoals ze Zoë vertrouwde, of kan vriendschap ook heel anders zijn?

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Merel de Vink

Merel de Vink is vertaler en richt met haar eigen bedrijf Leesvink schoolbibliotheken in. Meer informatie over Merel de Vink en haar werk vind je op haar website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier boeken die zij heeft vertaald.


Het filmpje heb ik van Merel de Vink gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie