Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Michael Reefs (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Michael Reefs

Aangezien er volgend jaar een boek van mij bij Billy Bones verschijnt, ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig geworden naar de prachtige boeken van deze uitgeverij. Een tijdje geleden ben ik begonnen in Eindeling, een verhaal van Katherine Applegate. Ik werd meteen in het verhaal getrokken, maar door andere verplichtingen kon ik het boek niet meteen uitlezen. Zo gaat dat bij mij vaker. Concentratie is het grootste probleem. Ik schrijf liever dan dat ik lees. Toch blijf ik aan dit verhaal denken en daarom ben ik van plan het deze zomer uit te gaan lezen! Het helpt me te ontspannen en even alles los te laten. Dat heb ik ook wel nodig, want op dit moment voelt het alsof ik met duizend dingen tegelijk bezig ben.

Over het boek

Katherine Applegate – Opgejaagd
Welkom in het koninkrijk Nedarra. Byx is een Dariene, een hondachtig wezen, en de jongste van haar roedel. Vanwege de magische krachten die worden toegekend aan Darienes wordt haar soort opgejaagd in het door oorlog verscheurde koninkrijk van Nedarra. Wanneer Byx op onderzoek uit is, wordt haar roedel vermoord en vreest ze dat ze de laatste van haar soort is, de eindeling. Zoekend naar een veilig thuis, stuit ze op legendes van andere verborgen Darienes. Onderweg ontmoet ze nieuwe bondgenoten – zowel dieren als mensen – en samen ontdekken ze een geheim dat elk schepsel in hun wereld zou kunnen bedreigen…

De foto heb ik van Michael Reefs gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage