Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Sigrid Olivier

De meeste mensen maken zich misschien bij het inpakken van hun koffer zorgen over welke kleding zij gaan meenemen. Bij mij werkt dat anders. Weken vooraf ben ik er al mee bezig, welke boeken ik wil gaan lezen in de vakantie. Ik werk al 20 jaar in het basisonderwijs en als leescoördinator en groepsleerkracht vind ik het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van zoveel mogelijk kinderboekentitels. In de zomer heb ik wat meer tijd om kinderboeken te pakken die zijn blijven liggen. Heerlijk!

Een paar jaar geleden maakte ik door de Boekenbingo van Juf Sanne en Leesvink kennis met boeken van Anna Woltz. Ik vond haar schrijfstijl meteen fantastisch en las met veel plezier ‘Gips’ en ‘Alaska’. Eigenlijk wil ik al haar boeken nu lezen en daarom staat het boek ‘Onweer/Tien dagen in een gestolen auto’ al klaar. De achterflap belooft twee razend spannende vakantieavonturen, dus mijn verwachtingen zijn hoog.

Naast dit boek heb ik ook nog een aantal andere recente titels uitgezocht in de bibliotheek. Ik zag de illustraties van Peter-Paul Rauwerda van het boek ‘Kameel weet het zeker’ geschreven door Lenneke Westera en ik was meteen verkocht. Prachtige sprookjesachtige platen. Ik ben benieuwd of het boek net zo mooi is!

Het boek ‘Mag ik naast je zitten’ heeft een intrigerende kaft door de wazige illustratie en het lettertype van de titel. Verder lees ik graag boeken over school, dat zal wel met mijn beroep te maken hebben. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit verhaal.

A l snel in het schooljaar is het Kinderboekenweek. Jozua Douglas en Tosca Menten hebben samen een boek geschreven ‘Pech onderweg’ dat naadloos aansluit bij het thema van dit boekenfestijn namelijk ‘Vervoersmiddelen’. Voor mij is het handig om dit boek alvast te lezen om te beoordelen of dit boek geschikt is om in oktober op school te gebruiken.

Ik ben blij met mijn leesstapel en hoop op veel mooie leesuurtjes en voor straks een mooi schooljaar.

welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Sigrid Olivier
welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Sigrid Olivier
welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Sigrid Olivier

Informatie over het boek

Anna Woltz – Onweer
Sam weet het zeker: haar ouders geven niks om haar. En waarom zouden ze ook? Ze is niet extra mooi, slim of grappig en ze weet nooit hoe ze moet doen tegen andere kinderen. Ze is alleen goed in gekke dingen: bergbeklimmen, ruzie maken, onweer voorspellen, wonden verbinden. Dat moet maar eens veranderen. Helemaal alleen gaat Sam naar Italië om te helpen in het hotel van haar tante. Daar is net een fotoshoot aan de gang met twee Nederlandse kinderen: Raf, een arrogant fotomodel van vijftien en zijn zusje Larissa, een wonderlijk meisje van tien dat altijd vrolijk is. Recht voor het hotel ontploft een auto. In het land van de maffia gaat Sam samen met Raf en Larissa op zoek naar de dader. Ze reizen naar het hooggebergte helemaal in het noorden van Italië, naar ravijnen, eeuwige sneeuw en verraad. Zou Sam misschien toch meer kunnen dan ze denkt?

Anna Woltz – Tien dagen in een gestolen auto
De 12-jarige Camilla wordt meegesleept op een verboden tocht naar het hoge noorden van Zweden. Een roadtrip in een Saab 96 cabriolet met een jongen van zestien aan het stuur, zijn dromerige broertje van dertien ernaast en een onbekende krijsende baby op de achterbank. Waar zijn de twee broers zo bang voor, en wie heeft hun vader ontvoerd?

Over Sigrid Olivier

  • Sigrid Olivier is groepsleerkracht van groep 1 en leescoördinator op haar basisschool. Verder is ze ambassadeur van Kleuteruniversiteit en schrijft ze af en toe boekrecensies voor jufsanne.com

De foto’s heb ik van Sigrid Olivier gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

Geef een reactie