Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Susan Brooijmans antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Susan Brooijmans is redacteur bij uitgeverij Ploegsma

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Susan Brooijmans

Met mijn dochter was ik in de boekwinkel om een boek voor de vakantie te kopen. Haar oog viel op The girl with all the gifts van M.R. Carey, ze vond het omslag zo mooi. Het boek zei me niks, maar de flaptekst was intrigerend en het had ook nog een ‘staff recommendation’, dus waarom niet. Het bleek een schot in de roos: spannend, intrigerend en zonder pretenties, precies wat je (ik althans) wil op vakantie. En nog een puik slot ook! Het is maar goed dat ik van tevoren niet doorhad dat het over zombies ging, want dan had ik het vast niet gekocht en dat zou jammer geweest zijn. Dus vergeet gewoon dat ik dat net zei, want het is écht de moeite waard voor iedereen die van een goed verhaal houdt en het niet erg vindt dat het af en toe een héél klein beetje eng is. Maar echt maar een héél klein beetje, hoor!

Over het boek

M.R. Carey – The Girl With All the Gifts
Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class. When they come for her, Sergeant Parks keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don’t like her. She jokes that she won’t bite. But they don’t laugh. Melanie is a very special girl.

De foto heb ik van Susan Brooijmans gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage