Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 61 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina, en hier vind je alle boeken in één oogopslag.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Welk boek wil jij deze zomer lezen? 2019 - Tamara Geraeds

Zoals altijd is het weer moeilijk kiezen wat het volgende boek wordt om te lezen, maar er is er eentje die harder naar me lonkt dan de rest, en dat is Reset van Blake Crouch, dus die komt absoluut snel aan de beurt.

Black Matter van dezelfde auteur staat in mijn top 5 van beste boeken ooit, en Reset valt in hetzelfde genre, dus ik ben heel benieuwd of het net zo goed zal zijn als Dark Matter.

Normaal ben ik helemaal niet zo van het science fiction genre. Ik vind dat het vaak te veel en te lange beschrijvingen bevat, langdradig wordt of zelfs onbegrijpelijk. Vele onderwerpen binnen de science fiction boeien me ook niet genoeg om erover te gaan lezen.

Maar het idee achter Dark Matter sprak me zo aan dat ik het boek toch oppakte. En omdat dit boek zo veel indruk op me maakte, kan ik ook Reset niet laten liggen. Ik hoop op net zo’n bijzonder verhaal, dat ook weer vlot geschreven is. Ik hoop dat het me net zo zal meeslepen. Als je al zo veel boeken hebt gelezen, dan is het moeilijk om nog verrast te worden. Blake Crouch kreeg dat met Dark Matter voor elkaar, niet alleen met het idee van het hele verhaal, maar ook met meerdere bijzondere wendingen. Ik hoop met Reset opnieuw zo’n verrassend avontuur te beleven. De flaptekst klinkt alvast veelbelovend!

Informatie over het boek

Blake Crouch – Reset
‘Mijn zoon is gewist.’ Dat zijn de laatste woorden die de vrouw tegen Barry Sutton zegt voor ze van het dak van een wolkenkrabber springt. Barry begint onderzoek naar haar te doen en komt erachter dat er in het hele land mensen in een ander leven wakker worden dan dat waarin ze in slaap vielen. Barry’s zoektocht naar de waarheid mondt uit in een onmogelijke, haast hallucinaire zoektocht als hij ontdekt dat de technologie van neurowetenschapper Helena Smith iets beangstigends heeft voortgebracht: de mogelijkheid om herinneringen niet alleen te opnieuw te beleven maar ook veranderen…

Over Tamara Geraeds

De foto heb ik van Tamara Geraeds gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage